Keskustan parantamisurakalle toivotaan jatkoa

0
Kodin kangastuksen Mervi Kluuskeri toivoo kovasti, että kaupungin budjetista löytyisi rahat myös Alisenkadun remontin jatkolle. Silloin uudistettu katualue yltäisi myös hänen liiketilansa eteen.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu ensi maanantaina päättämään kaupungin ensi vuoden budjetista. Päätettäväksi tulee siis myös se, jatketaanko Alisenkadun kunnostusta myös Sepänkadulta Liljalaaksonkadulle päin eli Kalannin Säästöpankin risteyksestä Telmarinin risteykseen.

Tässä korttelissa toimivat yrittäjät toivovat, että kunnostettua kadunpintaa tulisi myös heidän liikkeidensä edustalle.

Putiikki Siksakin Merja Ruohola on huolissaan siitä, jos Alisenkadun remontti jätetäänkin vain yhden korttelin mittaiseksi. Silloin hänen liikkeensä edusta jäisi uudistamatta.

Esimerkiksi Putiikki Siksakin Merja Ruohola on ehdottomasti keskustan laajemmankin uudistamisen kannalla.
– Haluaisin, että myös muiden keskustan liikkeiden edustaa uudistetaan. Jos uudistus jää vain yhden korttelin mittaiseksi, niin näyttäähän se vähän torsolta. Kaupungin keskusta mielletään muutenkin niin pieneksi alueeksi, että sen pienuutta on turha korostaa, Ruohola sanoo.

Ruohola on iloinen siitä, että Alisenkadun työmaakorttelin varrelta on kaadettu puita.
– Kadusta tuli paljon avarampi ja valoisampi. Liikkeet pääsevät paremmin esille ja jospa kiinteistöjen omistajat innostuisivat nyt kunnostamaan myös julkisivujaan edustavammaksi, Ruohola lisää.

Ruohola toivoo kaupungilta monipuolista keskustan kehittämistä ja sitä, että tori- ja tapahtumatoimintaa laajennettaisiin torilta enemmän Alisenkadun varteen.
– Tulihan Kaupunginlahden rannastakin todella hieno, vaikka siitä tuli alkuun paljon soraääniä. Minä katselen päivittäin näitä keskustan katuja ja kyllähän nämä ehostusta kaipaavat, kun saataisiin edes perusasiat kuntoon. Nyt nämä kadut ovat epätasaisia ja epäsiistejä, Ruohola toteaa.

Kodin kangastuksen Mervi Kluuskeri on samoilla linjoilla Ruoholan kanssa.
– Olen aistinut julkisessa keskustelussa pientä kutinaa siitä, ettei Alisenkadun ehostamisen remontti ulottuisikaan yhtä korttelia kauemmas. Sittenhän se tarkoittaisi sitä, että kaupunki päätöksellään rajaisi keskustan tietoisesti yhden korttelin mittaiseksi, mikäs järki siinä on, Kluuskeri pohtii.

Kluuskeri on valmis siihen, että urakkaa jatkettaisiin hänen edustan kortteliinsa esimerkiksi ensi talvena.
– Talvi ehkä menisi taloudellisesti pienessä hirressä, mutta olen valmis ottamaan sen riskin, jos saamme kauniimman ja elävämmän keskustan, Kluuskeri lisää.

Kluuskeri toivoo keskustaan lisää vinoparkkeja, istutuksia ja jouluvaloja sekä kunnostettuja julkisivuja.
– Toivon tietenkin lisää tapahtumia ja vaikkapa pienimuotoista torimyyntiä myös tähän pankin edustan aukiolle, hän suunnittelee.