Korihaille makea kotivoitto

0
Uusi vahvistus Jarett Croff teki ensiesiintymisessään hyvän vaikutelman.

Korihaiden Korisliiga-kauden toinen voitto nähtiin keskiviikkoiltana Uusikaupunki Areenalla, kun haiparvi napsi pisteet Tampereen Pyrinnöltä. Lähes koko ottelun ajan johdossa ollut kotijoukkue joutui viimeisillä minuuteilla tiukoille, mutta voitto irtosi lukemin 88-81.

Ensimmäistä kahta minuuttia lukuun ottamatta Korihait oli johtoasemassa. Joukkueesta huokui iloisuus ja taistelutahto, mikä näkyi puolustuspäässä. Pyrintö ei saanut helppoja heittopaikkoja, ja puolustajien kädet saivat monta kertaa katkaistua tamperelaisten hyökkäysaikeet.

Vierasjoukkue pelasi myös suurimman osan ajasta normaalia miespuolustusta eikä paikkapuolustusta, joka on ollut Pyrinnön tavaramerkkinä viime kaudesta lähtien.

Parhaimmillaan ero kävi ensimmäisellä puoliajalla 18 pisteessä (32-14). Mitchell Smith oli jälleen vahvana tehden 17 pistettä ja nakuttamalla kaksi huimaa donkkia.

Korihaiden aloitusviisikon pelaajat alkoivat pikkuhiljaa väsyä toisen puoliajan aikana ja Pyrintö pääsi otteluun mukaan. Viimeisen kympin aikana Pyrintö hivuttautui kahteen otteeseen pisteen päähän, mutta Korihait onnistui kontrolloimaan tilanteen hyvin, vaikka vastaavista tilanteista ei ole lukuisista tappiosta johtuen ollut kokemusta.

Voiton varmisti lopulta Sebastian Lindbergin vahva andone-suoritus ja uuden vahvistuksen Jarett Croffin riisto ja onnistuneet vapaaheitot.

Smith (26 pist/10 lev) oli jälleen Korihaiden tehokkain pelaaja. Jalen Jackson (19 pist/5 lev/7 s) oli monipuolinen ja Croff (20 pist/5 lev) osoitti olevansa tason nosto edeltävään vahvistukseen. Croff upotti myös vapaaheittonsa täydellisellä tarkkuudella (8/8).

Vierasjoukkueen parhaimmat pistemiehet olivat Ike Smith (21 pist) ja Osku Heinonen (16 pist).

Korihaiden epäonneksi myös Loimaan Bisons voitti oman ottelunsa Lahti Basketballia vastaan. Näin ollen ero kahden häntäpään joukkueen välillä pysyy neljässä pisteessä. Haiparvi pelaa seuraavan kerran Lapualla Kobria vastaan.