Korihaille tappio Kouvolassa – torstain kotiottelu siirtyy tammikuulle

0

Korihaiden edelliset ottelut Korisliigassa ovat noudattaneet yhtä ja samaa kaavaa: noin 25 minuuttia haiparvi pitää ottelun tasaisena, mutta sitten selkäranka katkeaa. Sama toistui tiistaina Kouvolassa, jossa Korihait taisteli Kouvoja vastaan hyvin kolmannelle neljännekselle asti, mutta huonot hetket ottelun sisällä olivat ylitsepääsemättömiä. Kotijoukkue otti kauden 12:nnen voittonsa lukemin 103-80.

Hyökkäyspäässä Korihait hyödynsi Kouvojen järkälemäisen sentterin Hannes Pöllän (13 pist/8 lev) hidasta liikkuvuutta kaukana korista. Korihailla oli kentällä aina heittävä vitospaikan pelaaja, jolla Pöllä saatiin pois korin luota. Alussa haiparvi heittikin hyvillä prosenteilla pelitilanneheittonsa.

Korihaiden puolustaessa Pöllän vahvuudet tulivat esiin. 211-senttinen sentteri parkkeerasi itsensä korille ja upotti ”babyhookeillaan” pisteitä tehokkaasti. Atte Perttu (6 pist/1 lev) ja alaraajavammaisena puolikuntoisena pelannut Jarett Croff (6 pist/2 lev) eivät mahtaneet korin alla mitään Pöllälle.

Korihaiden kannalta ensimmäinen vaikea hetki koitui toisen neljänneksen lopussa. Viimeisen minuutin aikana neljän pisteen tappioasema kasvoi nopeasti kymmeneen Kouvojen saadessa momentumin puoliajalle.

Haiparvi tuli pukukopista hyvällä energialla ja sai kavennettua eron jo kahteen (61-59). Toinen ja ratkaiseva vaikea hetki iski 25 peliminuutin kohdalla, kun jälleen lyhyessä ajassa muutaman pisteen tappioasema kasvoi salamaniskusta yli kymmeneen. Staattinen hyökkääminen ja suuri määrä menetyksiä (18) koitui lopulta Korihaiden kohtaloksi. Viimeisellä neljänneksellä väsyneet kärkipelaajat eivät kyenneet enää kääntämään peliä vierasjoukkueelle.

Mitchell Smith (30 pist/8 lev) oli jälleen Korihaiden paras pistemies. Smith pussittaa koreja monipuolisesti eri puolilta kenttää eikä hänelle tunnu löytyvän pysäyttäjää. Jalen Jackson (20 pist/11 lev) oli myös tehokkaalla päällä.

Kotijoukkueen paras pistemies oli Makuach Maluach (30 pist/5 lev), joka teki kolmannella kympillä 16 pistettä ollen yksi ottelun ratkaisijoista.

Korihait tiedotti illalla, että torstain kotiottelu Kataja Basketia vastaan siirretään Kataja Basketissa ilmenneen positiivisen koronatestituloksen takia. Ottelu pelataan lauantaina 15. tammikuuta Uusikaupunki Areenalla kello 19.00.

Siirron takia Korihaiden seuraava ottelu on ensi viikon tiistaina 4. tammikuuta, jolloin Uusikaupunki Areenalle saapuu Petteri Koposen tähdittämä Helsinki Seagulls.