Korihailta siedettävä esitys Salossa tappiosta huolimatta

0
Atte Perttu (7) upotti Salossa 300:nnen kolmosensa Korisliigan runkosarjassa.

Urheilussa ei voida mitään tappiota pitää hyväksyttävänä, mutta lähtökohtiin nähden Korihaiden peliesitys tiistain Korisliiga-ottelussa Salon Vilpasta vastaan oli siedettävä. Vierasjoukkue taisteli vajaamiehisenä hallitsevaa Suomen mestaria vastaan parhaansa mukaan, mutta lopputulos oli lopulta varsin selvä 98-70.

Ottelun alku näytti Korihaiden kannalta pahalta, sillä Vilpas käytti kokoylivoimaansa armotta ja rankaisi toistuvasti korin alta tekemällä helppoja pisteitä. Kotijoukkueen ensimmäiset kuusi koria olivat kaikki törmäyskaaren sisäpuolelta.

Kuten viime lauantain ottelussa, Bojan Sarcevicin ja Mitchell Smithin muodostama kaksikko sai luotua korintekotilanteita vierailijoille. Varsinkin Smith tuotti matchup-ongelmia Vilppaalle, sillä Smithin puolustajana toiminut Bryan Griffin oli koko ajan jäljessä ja joutui toistuvasti rikkomaan virheen arvoisesti Smithiä. Kolmatta peliään Korihaiden paidassa pelannut Smith pussitti ensimmäisellä puoliajalla jo 17 pistettä.

Korihait pelasi kaiken kaikkiaan pirteän toisen neljänneksen ja piti eron alle kymmenessä pisteessä.

Hyvä tahti jatkui kolmannelle neljännekselle, jossa haiparvi uiskenteli jo neljän pisteen päähän (50-46). KTP-ottelun tapaan kapea materiaali alkoi vääjäämättä näkyä 25 minuutin pelin jälkeen, jolloin Korihaiden puolustus romahti ja hyökkäykset päättyivät menetyksiin. Korihait sortui kymmenen minuutin aikana peräti kahdeksaan menetykseen.

Vilpas kasvatti tasaisesti eroaan viimeisen neljänneksen aikana ja lopulta eroksi muodostui 28 pistettä.

Smith päätyi lopulta 21 pisteeseen. Monipuolinen laituri on osoittanut olevansa paikkansa arvoinen Korisliigassa. Sarcevic täytti tilastorivin lukemiin 13 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kuusi syöttöä. Miinuspuolena Sarcevicille merkittiin kuusi menetystä. Myös Jalen Jackson (13 pist/6 lev) menetti pallon kuudesti.

Vahvan pelin pelasi myös Atte Perttu, joka upotti 10 pistettä. Perttu rikkoi myös 300 onnistuneen kolmen pisteen heiton rajapyykin Korisliigan runkosarjassa.

Vilppaan tehomies oli Jeremiah Wood (16 pist/9 lev/9 s). Korihait tuplasi usein Woodin kahdella pelaajalla korin alla ja välillä haiparvi saikin Woodin sortumaan menetyksiin. Vastapainoisesti Wood löysi kuitenkin vapaan pelaajaan Korihaiden joutuessa puolustusrotaatioon, mistä kertoo hänen korkea syöttöjen määrä.

Seuraavan ottelun Korihait pelaa ensi viikon keskiviikkona Uudessakaupungissa Pyrintöä vastaan. Ennen ottelua tehdyssä TV-haastattelussa päävalmentaja Jarno Nikula vihjaili, että pian saattaisi tulla pelaajauutisia haileiristä.