Korihait lähtee murtamaan Pyrinnön paikkapuolustusta

0
Manuel Barnes kohtaa keskiviikkona Korihait-kasvatti Eero Lehtosen (14) edustaman Pyrinnön. Kuva: Eero Siivonen

Ei tarvitse olla kauhea ennustaja voidakseen päätellä, että tänään Uusikaupunki Areenalla heitetään ilmoille tukku kolmen pisteen heittoja. Korihaiden vastustaja Tampereen Pyrintö pelaa jo viime vuodesta tuttua omaperäistä paikkapuolustusta, joka avaa heittopaikkoja kaarelle.

Paikkapuolustuksen perimmäinen tarkoitus on pitää puolustajat omilla alueillaan ja estää helpot korit lähietäisyydeltä.

Yleensä joukkueet käyttävät paikkapuolustusta harkiten ja lyhyen aikaa ottelun sisällä, mutta Pyrintö on jo kahden kauden ajan pelannut pelkästään paikkapuolustusta. Sen ansiosta Miikka Sopasen ja Damon Williamsin valmentama Pyrintö saavutti neljännen sijan viime kaudella.

Tällä kaudella tamperelaisjoukkue ei ole samanlaiseen lentoon lähtenyt. Sarjataulukossa joukkue on yhdeksännellä sijalla kuudella voitolla ja kahdeksalla tappiolla.

Monen muun joukkueen tapaan myös Pyrinnöllä on ollut kokoonpanossa vaihtuvuutta, mikä taatusti on vaikeuttanut viime kauden menestyksen uusimista. Ulkomaalaispelaajista Romani Hansen ja Shaquille Keith ovat vaihtuneet Emanual Shepherdiin ja Ike Smithiin. Jälkimmäinen pelaaja debytoi viime viikolla voitokkaassa KTP-ottelussa 23 pisteen arvoisesti.

Kotimaisista pelaajista valitettava, mutta odotettu kokoonpanomuutos tapahtui viime viikolla, kun Susijengi-pelaaja Topias Palmi siirtyi Belgiaan. Italiassa viime kaudet pelannut Palmi teki sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa lokakuussa juuri ennen Korihait-ottelua ja ehti tekemään kymmenessä ottelussa keskimäärin 17,7 pistettä.

Ensimmäinen Korihaiden ja Pyrinnön kohtaaminen päättyi Tampereella kotijoukkueen voittoon 96-90. Paikkapuolustuksen ansioista Korihait heitti ilmoille 47 kolmen pisteen heittoa, mikä on seuraennätys Korisliigassa. Oletettavaa onkin, että tänään saatetaan nähdään samanlaista ilotulitusta.

Haiparven paras pistemies oli Manuel Barnes 26 pisteellä. Barnes onkin kunnostautunut juuri Pyrintöä vastaan, sillä jo harjoitusottelussa suomalais-ranskalainen laituri nakutti 28 pistettä. Muissa otteluissa Barnesilla on ollut pisteiden valossa vaikeaa. Ainoastaan kerran (13.11.) Barnes on onnistunut tekemään kaksinumeroiset pistelukemat Pyrintö-ottelun ohella.

Lisämielenkiintoa kotiyleisölle tuo Korihaiden uusi ulkomaalaisvahvistus Jarett Croff. 207-senttinen Croff saapui viime perjantaina Uuteenkaupunkiin pelattuaan alkukauden Kyproksen liigassa. Sentteriltä löytyy aiempaa kokemusta Suomesta, sillä hän pelasi kaudella 2019–20 kahdeksan ottelun ajan Forssan Koripojissa divisioona A:ta. Toiveissa olisi, että hän pystyisi pelaamaan paremmin Bojan Sarcevicin kanssa yhteen, kuin mitä Deng Riak.

Korihaiden viimeinen kotiottelu ennen joulua alkaa arkipeleille perinteiseen aikaan kello 18.30.