Koronapassi käyttöön kaupungin liikuntatiloissa ja museossa

0
Uudenkaupungin museossa otetaan käyttöön asiakasrajoitukset
Uudenkaupungin kaupunki ottaa koronapassin käyttöön liikuntapaikoissa ja museossa ja asiakasmääränrajoituksia muissa kaupungin hallinnoimissa tiloissa Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä johtuen. Rajoitus on voimassa vuoden loppuun saakka.

Aluehallintoviraston 9.12. antaman määräyksen mukaan asiakas- ja yleisötilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Tartuntatautilakiin perustuva päätös koskee urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettäviä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja asiakasmäärästä riippumatta. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Uudenkaupungin uimahallissa, jäähallissa ja liikuntasaleissa  sekä Wahlbergin museotalossa otetaan koronapassi käyttöön aluehallintoviraston päätöksestä johtuen. Koronapassin käyttöönoton vuoksi aluehallintoviraston asettamia henkilömäärärajoituksia ei tarvitse noudattaa.

Koronapassi vaaditaan myös uimahallin kuntosalilla. Koronapassi tarkastetaan sisääntulon yhteydessä. Alle 16-vuotiailta koronapassia ei edellytetä. Koronapassin yhteydessä voidaan vaatia henkilöllisyyden todentamista.

Lisäksi Uudenkaupungin kirjastot ja kuntosalit uimahallin kuntosalia lukuun ottamatta ottavat käyttöön aluehallintoviraston määräyksen mukaiset asiakasmäärärajoitukset.

Pohitullin ja Lokalahden kuntosaleilla saa asioida kerrallaan viisi henkilöä ja Kalannin kuntosaleilla 7. Myös ulkokenttien pukusuojien käyttäjämäärää on rajoitettu. Suurin sallittu käyttäjämäärä on nähtävillä jokaisessa toimitilassa.

Kirjastossa suurin sallittu asiakasmäärä on jatkossa 20.