Avi: Koronarajoituksiin tiukennuksia – Sisäliikuntatilat kiinni, vain lapsille toimintaa

0
Kuntosalit ovat kiinni 15.1. asti.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Varsinais-Suomeen  yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista ja käyttöä koskevat uudet koronarajoitukset.

Tilojen sulkeminen ei koske alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa. Päätökset ovat voimassa 1.-15.1.2022.

– Tilojen sulkemista koskevat rajoitukset kiristyvät Varsinais-Suomessa, mutta lasten harrastustoimintaa tiloissa ei rajoiteta. Yhtenäiset rajoitukset koskevat koko Lounais-Suomen aluetta. Toivottavasti näillä rajoituksilla saadaan hillittyä tartuntamäärien kasvua, sanoo Leena Räsänen, Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja.

Varsinais-Suomessa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa.

Lisäksi aluehallintovirasto määrää suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaan.

Näitä tiloja ovat muun muassa sisäliikuntatilat, yleiset saunat sekä uimahallit, tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Päätös tilojen sulkemisesta ei kuitenkaan koske vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa, ammattiurheilua, yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja .

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia tai tilojen sulkemista koskevia määräyksiä ei ole mahdollista kiertää edellyttämällä osallistujilta koronapassia.

Muissa yleisissä tiloissa toiminta on järjestettävä niin, että osallistujien  välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Keinoja ovat esimerkiksi kasvomaskin käytön edellyttäminen, ilmanvaihdon tehostaminen, asiakasmäärän rajoittaminen, kävijöiden osallistumisen porrastamalla tai asiakaspaikkojen väljempi sijoittelu.