Kuorojen joulukonsertti pidetään taas vuoden tauon jälkeen

0
D’Ameni ja Laulu-Veikot treenasivat tiistaina Uudessa kirkossa Päivi Kurkilahden johdolla tulevan joulukonsertin yhteistä ohjelmistoa.

Jos viime hetken määräykset eivät tuo muutosta, niin ensi keskiviikkona kuullaan Uudessa kirkossa Laulu-Veikkojen ja D’Amenin yhteiskonsertti Kaukaisen seimen luo.

– Edellisestä julkisesta esiintymisestä onkin ehtinyt kulua kaksi vuotta, joten ainakin meillä on kova halu päästä esiintymään, se on kuitenkin se juttu, miksi harjoittelemme, sanoo naiskuoro D’Amenin johtaja Päivi Kurkilahti .

Kuorot pitivät viimeistelyharjoitukset tällä viikolla. Omaa ohjelmaansa kuorot ovat toki harjoitelleet, mutta yhteisiä harjoituksia ehdittiin ennen konserttia pitää vain kahdet.

Joulukonsertilla on jo pitkä perinne. Ohjelmassa on yhteislauluina kolme tuttuakin tutumpia joulun laulua, niiden lisäksi kumpikin kuoro esittää erikseen neljä laulua ja konsertin päätteeksi kolme laulua yhdessä, tällöin sekakuorossa on noin 50 laulajaa. Laulu-Veikkojen osuudet konsertissa johtaa Jussi Kauranen .

– On hienoa, kun voimme laulaa isommalla porukalla miehet ja naiset yhdessä, se tuo vaihtelua ja olisihan se vähän hassua, jos jokainen paikkakunnan kuoro järjestäisi oman joulukonserttinsa.

Vuosi sitten alkaneet rajoitukset keskeyttivät hetkeksi D’Amenin harjoitukset. Keväällä harjoiteltiin etänä Zoom-yhteyden kautta, mutta se oli varsin haastavaa muun muassa viiveiden vuoksi.

– Tänä syksynä olemme harjoitelleet yhdessä maskien kanssa, joka sekään ei ole ihan helppoa, ainakaan jos on jotain sairautta pohjalla. Maskien kanssa treenaaminen on kuitenkin paljon parempi kuin etätreenit. Konsertissa laulamme kyllä ilman maskia.

Konsertissa noudatetaan seurakunnan rajoituksia eli käytössä on vain joka toinen penkkirivi ja käytössä olevilla riveillä pidetään selkeä väli. Koronapassi tarvitaan ja maskisuositus ja hygieniamääräykset ovat voimassa.

– Kaikki halukkaat kyllä mahtuvat kirkkoon. Konserttiin on vapaa pääsy ja vanhaan tapaan keräämme kolehdin, jonka tuoton luovutamme tänä vuonna nuorisovaltuustolle käytettäväksi paikallisten nuorten hyvinvoinnin tukemiseen.

Laulu-Veikkoja on mahdollista kuulla jo pari päivää aikaisemmin eli Seurakuntakeskuksen perinteisessä Itsenäisyyspäivän aaton konsertissa.

Kuoron esitysten lisäksi ohjelmassa on kahvitarjoulu ja kirkkoherra Juhana Markulan puhe. Tilaisuus pidetään 5.12. kello 17 alkaen, ohjelma on maksullinen. Myös tässä tilaisuudessa edellytetään koronapassia tai -todistusta.

Jussi Arola