Latukoneenseuraajana saa tuoreimman tiedon hiihtolatujen kunnosta

0
Uudessakaupungissa hiihtokausi alkoi tällä viikolla.

Uudessakaupungissa päästiin tällä viikolla hiihtämään luonnon lumella. Kaupungin liikuntapalvelujen työntekijä ovat ajaneet hiihtolatuja koko alkuviikon ja käytössä oli jo Saarniston, Sorvakon ja Kivimäen hiihtoladut. Myös Vakka-Suomen Latu avasi suositun hiihtolenkin golfkentän alueelle. Hiihtokunnossa olivat lisäksi Kalannin ja Pyhämaan ladut.

– Se, miten ladut pysyvät hiihtokunnossa, riippuu tulevien päivien säästä. Ajamme lumisateen jälkeen latuja auki niin nopeasti kuin ehdimme, mutta on muistettava että samalla porukalla pidetään kunnossa myös kaupungin luisteluradat. Lisäksi viikonloppuna on työvuorossa vain yksi henkilö ja jos silloin sataa lunta, niin hänen työaikansa menee luisteluratojen auraamiseen, selvitti liikuntapalveluista Jari Malmi.

Ajantasaisen tiedon latujen kunnosta saa liittymällä sport trackerin kautta Uudenkaupungin kaupungin latukoneen seuraajaksi. Seuraajille tulee automaattisesti viesti kännykkään heti kun kaupungin hoidossa oleva latu on ajettu auki ja latu on käyttökunnossa. Latukoneen liikkeitä voi seurata myös liikuntapalvelujen nettisivujen kautta. Latukoneen kuljettaja kirjaa verkkoon myös hiihtäjien huomioitavat asiat liittyen ladun kuntoon ja lumen määrään. Esimerkiksi sen jos ladulle on pudonnut puista paljon roskia tai hiihtoladulla olevassa alikulkutunnelissa on vähän lunta.

Uudenkaupungin kaupungin liikuntapalvelujen nettisivuilta löytyy myös perustiedot kaupungin ylläpitämistä laduista. Kartan lisäksi laduista on lyhyt kirjallinen luonnehdinta. Karttoihin on myös merkitty hiihtäjiä palvelevat yleiset parkkipaikat.

Golfkentän alueen latutilanteesta tiedotetaan Vakka-Suomen Ladun nettisivuilla ja facebookissa.

Hiihtokauden ajan ladulla kävely tai koirien ulkoiluttaminen on kiellettyä, vaikka latu olisikin ajettu kaupungin kuntopolulle.