Lauantailautanen: Valokuvamallin suklaajuustokakku

0
Nina Lincolnin ohjeen mukaan tehdyn suklaajuustokakun voi koristella mielensä mukaan.

Jäädytetty suklaajuustokakku on pelastanut monet juhlat helppoudellaan.

Kakku on näppärä, sillä sen voi valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin ennen juhlahetkeä. Tätä kakkua on meillä tarjottu niin rippijuhlissa, synttäreillä kuin joulunakin.

Suklaan makeus vaatii seurakseen raikkautta, siksi kesällä tarjoilen kakun tuoreiden mansikoiden kanssa. Joulun aikaan makuun sopii vadelmat.

Koristelussa voi päästää mielikuvituksensa laukalle. Juustokakun päällä komeili meillä viime vuonna marsipaanipossut vadelmapellossa. Tänä jouluna teen mieluummin överit kuin vajarit, joten kakun koristeena on lisää suklaata.

Kakku on nimeltään Nina Lincolnin suklaajuustokakku. Ohje julkaistiin vuonna 1987 Kotilieden Suuressa leivontakirjassa ja se pääsi ravintola Kosmoksen jälkiruokalistalle.

Kakku siis tunnetaan, mutta kuka on Nina Lincoln?

Hän on suomalaissyntyinen nainen, joka on asunut vuosikymmeniä ulkomailla. Nina tuli tunnetuksi 1960- ja 1970-lukujen tyyli-ikonina ja valokuvamallina New Yorkissa, Pariisissa ja Lontoossa. Hänen ensimmäinen aviopuolisonsa oli F1-maailmanmestari Jochen Rindt .

Vuonna 2011 italialainen urheilulehti La Gazzetta dello Sport listasi kaikkien aikojen kauneimmat formulavaimot. Nina Rindt sijoittui ykköseksi.

Tämän ohjeen hän sai aikanaan englantilaisen kilpa-autoilijan vaimolta purjehduslomalla Italiassa. Ohje jatkoi Suomeen Rindtin perheen au pairin mukana.

Nina Lincolnin suklaajuustokakku

9 suurta piparkakkua

35 g voita sulatettuna

200 g tummaa suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2,5 dl kuohukermaa

Murenna keksit hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohja on suojattu leivinpaperilla. Kuvan kakku on tehty 20 cm vuokaan.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Sekoita tuorejuustoon 1 dl sokeria ja vaniljasokeri.

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen ja sitten sula suklaa. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa 0,5 dl sokeria.

Sekoita valkuaisvaahto juustoseokseen.

Vatkaa lopuksi kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää seokseen. Kääntele tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.

Siirrä vuoka foliolla peitettynä pakastimeen.

Kun on kakun aika, ota se sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoiluastiaan.

Koristele mielesi mukaan.

Tiina Perähannu-Silvola