Ministeriö on pyytänyt VR:ltä selvitystä Sm2-junista

0

Eurooppa- ja omistajaohjausministerin valtiosihteeri Vesa Vuorenkoski on pyytänyt tällä viikolla VR-yhtymältä tietoja Sm2-junien purun vaikutuksista lähijunaliikenteen käynnistämiseen.

Vuorenkoski kertoo, että VR:n vastauksen mukaan kaikilla uusilla käynnistettävillä yhteysväleillä tarjotaan esteettömiä junavuoroja.

– Tässä suhteessa vanhemmat vaunumallit ovat haasteellisia.

– Yhtiöstä saamani informaation pohjalta olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että yhtiö pystyy toimittamaan Uudenkaupungin lähijunaliikenteeseen tarvittavan kaluston, mikäli infrastruktuuri ja ostoliikenne saadaan järjestymään, Vuorenkoski vakuuttaa.

Valtiosihteeri kertoo, että hyvän hallintotavan ja osakeyhtiölain mukaisesti yhtiöiden operatiiviset asiat kuuluvat yhtiön hallituksen ja toimivan johdon vastuulle, eli ministeri ei voi puuttua VR:n operatiiviseen toimintaan.

– Pidän tärkeänä, että Uudenkaupungin saavutettavuutta pystytään parantamaan siten, että alueen elinkeinoelämän kehittymistä voidaan tukea. Toivon, että Uusikaupunki jatkaa keskustelua Liikenne- ja viestintäministeriön ja VR-Yhtymän kanssa, joka on saamani tiedon mukaan valmis tarjoamaan asiantuntemustaan Uudenkaupungin ja muiden lähijunahankkeiden käyttöön ja jatkaa mielellään keskusteluja yhteisten päämäärien ja mahdollisimman hyvän kokonaisratkaisun saavuttamiseksi.