Minkä värinen on joulu?

1
Päiväkoti Tiitäisen esikoululaiset kokoontuivat yhdessä piirtämänsä joulukortin eteen. Eturivi vasemmalta oikealle: Eemeli, Peppi, Elli, Noah, Aino, Isla, Ellen ja Saara. Takarivi vasemmalta oikealle: Otto, Aada, Saga, Oiva, Oliver ja Julius.

Päiväkoti Tiitiäisen esikoululaiset, eli 5 -6 -vuotiaat, odottavat jo innolla joulua. Yhdessä on piirretty tonttuja ja muita jouluun liittyviä juttuja ja opeteltu joululauluja. Yksi suosikkijoululauluista on eskarissa opeteltu Pukin joulujumppa.

– Paras joululaulu on kuitenkin Einon ja Aapelin laulama ”Tulkoon joulu”, ryhmästä myös kommentoitiin.

Vielä ennen joulua Tiitiäisessä ainakin koristellaan yhdessä pipareita. Joulupipareista kaikki kertoivat tykkäävänsä, suurimman osan mielestä jouluna maistuu myös kinkku tai joululiha ja riisipuuroa. Äänestyksessä parhaimmasta jouluruuasta ääniä saivat myös lohi ja maksalaatikko.

– Tai siis isä tykkää maksalaatikosta.

Jouluun kuuluu lasten mielestä myös koristeet. Yhden lempikoriste on tonttu, toisen joulupukki ja kolmannen kuusen tähti. Joulupallot ja muut kimaltavat koristeet kuuluvat jouluun ja erityisesti kuuseen.

Mikä sitten on parasta joulussa?

– Lahjapaketti. Toivon kirjoja, että oppisin pian lukemaan.

– Jouluaatto on kiva vaikka vähän jännä päivä. Jouluaatto on 24. päivä.

– On kiva kuulla joululauluja.

– Jouluherkut.

– Pelata ulkona jääkiekkoa.

Kirjojen lisäksi esikoululaisten joululahjatoiveissa oli erilaisia autoja, nukelle vaatteita, meikkejä ja pelejä. Osa oli toiveistaan jo kirjoittanut pukille. Mutta sen perinteisen, postiin vietävän kirjeen lisäksi on muitakin tapoja tavoittaa Korvatunturi.

– Äidin kännykällä lähetettiin joulupukille viestiä ja mun lahjatoiveet.

– Laitoin oman kirjeeni pukille sängyn alle ja se oli sieltä yön aikana hävinnyt. Varmaan tonttu oli vienyt.

– Joo, vei kirjeen myös mun tyynyn alta.

Joulun lisäksi esikoululaiset odottavat kunnon lumitalvea, että ulkona voisi pelata lumisotaa, tehdä lumiukkoja, lumilinnoja ja mennä pulkkamäkeen.

Mutta minkähän värinen se joulu on?

– Joulu on punainen koska tontuilla on punaista päällä.

– Valkoinen koska lumi on valkoista.

– Joulu on vihreä koska joulukuusi on vihreä.

– Keltainen kuin joulun tähti.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.