Naiset halusivat kovempaan sarjaan

0
Julia Saarinen heitti useamman vapaaheiton tyylillä koriin.

Uudenkaupungin Korihaiden naisten joukkue pelaa tällä kaudella läntisen alueen 2. divisioonaa. Tilille on kertynyt kuusi pistettä kolmesta voitosta. Viime keskiviikkona Pohitullin parketilla joukkue nappasi voitto Naantalin Sun City Basketista lukemin 59–50.

Nuorta mutta innokasta, nopeaa ja liikkuvaa kotijoukkuetta käskytti äänekkäästi kymmenen vuoden valmentajakokemuksen siivittämänä paljasjalkainen uusikaupunkilainen Timo Korpijärvi .

Joukkue koostuu pääasiassa 17–19-vuotiaista pelaajista. Ryhmään tuo kokemusta yksi 27-vuotias. Kaikki ovat paikallisia, kauimmainen pelaaja tulee Lokalahdelta.

– Olisimme voineet pelata edelliskausien tapaa WU19-sarjaa, mutta halusimme mieluummin naisten sarjaan, Korpijärvi kertoi.

– Emme halunneet valtakunnalliseen sarjaan, vaan pelata täällä läntisellä alueella. Kahtena edelliskautena pelasimme 19-vuotiaiden alueellisessa sarjassa, emmekä hävinneet peliäkään. Siellä jatkamisessa ei ollut enää mitään järkeä. Nyt tässä sarjassa on tullut hyviä kokemuksia. Tässä on jouduttu kasvamaan. On ollut ehkä jonkinlaisia kasvukipujakin. Emme ole olleet ihan niin rohkeita kuin oltaisiin haluttu. Peli on vähän ailahdellut, Korpijärvi analysoi.

Kuinka helposti löytyy pelaajia naisten joukkueeseen?

– Joukkue saatiin ehkä vähän yllättäenkin aika kivuttomasti kokoon. Edellisillä kausilla on ollut vaikeampaa koota joukkuetta 19-vuotiaisiin. Teimme esimerkiksi yhteistyötä Rauman kanssa. Joskus pelattiin pari kautta vain seitsemällä pelaajalla.

Onko teillä joku tavoite?

– Uudessakaupungissa ei ole ennen ollut kakkosessa joukkuetta. Valmentajan oma ajatus oli alkuun, että jos puolet peleistä voitetaan, olen tyytyväinen. Pelaajat laittoivat kovan haasteen, että voitetaan kaikki pelit. Ovat toisessa sarjassa tottuneet voittamaan. Se tavoite ei nyt toteutunut, mutta valmentajan toive on vielä mahdollinen, Timo Korpijärvi laski.

– Monet pelaajat alkavat olla siinä iässä, että lähtevät opiskelujen perässä muualle. Ehkä ensi vuonna saadaan vielä joukkue kasaan, mutta aina homma menee hankalammaksi. Täytyy miettiä sitten jälleen mahdollisia yhteistyökuvioita,

Onko junnuista tulossa apuja?

– Pienemmissä tytöissä on pääasiassa sellaisia mukana, jotka haluavat vain harrastaa, eikä ole sen enempiä tavoitteellisuutta. Ehkä siellä muutama tyttö on, joilla olisi eväitä pidemmällekin, Korpijärvi pohdiskeli.

Naantalin joukkue oli keski-iältään kotijoukkuetta vanhempi ja pistikin keskiviikon pelin tiukaksi.

– Emme ole heitä vastaan ennen pelanneet, joten ei oikeastaan ollut mitään tietoa heistä ennakkoon. Tässä sarjassa jokainen joukkue on uusi tuttavuus. Mutta uskon, että tässä sarjassa kun pelataan ketä vastaan tahansa, meillä on mahdollisuus voittaa omalla pelillä. Kun vain uskotaan itsemme, pystymme ainakin haastamaan kärkijoukkueetkin. Pyrimme ottamaan ylhäältä kiinni. Palloon painetta koko ajan. Nuori joukkueemme on yleensä vastustajia nopeampi. Se on meidän etu, määritteli Korpijärvi.

Keskiviikon ottelu oli paikoin varsin fyysinen. Ja vauhtia riitti.

– Vastustaja pelasi kovaa ja me vähän tyydyimme siihen, Emme vastanneet samalla fyysisyydellä, kommentoi joukkueen toinen valmentaja Eero Siivonen .

– Lopussa saimme rauhoitettua hyökkäyspeliämme ja saimme ratkaisevat korit tehtyä.

Korihai-naiset pelaavat seuraavaksi  vieraspelin Tampereen Tesomalla tänään lauantaina YMCA Riipparit V -joukkuetta vastaan.

Ari Anteroinen