Petri Virolainen sairaanhoitopiirin johtajaksi

0

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus valitsi tiistain kokouksessaan sairaanhoitopiirin johtajan sijaiseksi ensi vuoden helmikuusta vuoden loppuun olevalle ajalle Tyksin sairaalajohtajan, dosentti Petri Virolaisen . Valinta oli yksimielinen.

Hallitus katsoi, että Petri Virolaisen valinnassa painottuvat kokemus sairaanhoitopiirin toiminnasta ja toimintaympäristöstä, kokemus erikoissairaanhoidon johtamistehtävistä, henkilöstöjohtamistaidot sekä yhteistyökyky.

– Päivittäistä tekemistä haastavat tällä hetkellä niin hyvinvointialuevalmistelu kuin koronapandemiakin. Petri Virolainen on yhteistyötaitoinen ja luotettava johtaja, joka ohjaa sairaanhoitopiirin turvallisesti hyvinvointialueelle, sanoo sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Ari Korhonen .

– Hyvinvointialueen valmistelusta huolimatta piirin tehtävät ja velvollisuudet tulee hoitaa niin, että erikoissairaanhoitoa tarvitsevat saavat hoitoa luotettavasti. Erikoissairaanhoidon saatavuuden ja korkean laadun turvaaminen on henkilöstöllemme erityisen haastavaa jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössämme, sanoo Petri Virolainen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Matti Bergendahl on irtisanoutunut sairaanhoitopiirin johtajan virasta siirtyäkseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, HUSin, toimitusjohtajaksi 1.2.2022 alkaen.