Pursiseuran paviljongille uusi yrittäjä – Pietarinkarin ruoriin astuvat veljekset Rami ja Aleksi Helle

0
Pietarinkarin Purjehdusseuran paviljonki saa ensi kesäksi uuden yrittäjän. Arkistokuva

Vuodesta 1896 toimineelle Pursiseuran paviljongille on valittu uusi yrittäjä. Ensi kesäksi ravintolaa alkaa luotsata mynämäkeläisenFörstaagiOy:n yrittäjät Rami ja Aleksi Helle. Rami hoitaa ravintolan päivittäisasioiden pyörittämisen ja Aleksi puolestaan vastaa taloudesta.

– Pursiseuran Paviljongin nimeä emme lähde muuttamaan, mutta toimintaa kehitämme hieman eteenpäin. Panostamme aiempaa enemmän vierasvenesatamaan ja ravintolatoimintaan tulee mukaan myös aamupala, Rami Helle kertoo.

Veljeksille Uusikaupunki on tuttu paikka jo vuosikymmenten takaa. Heidän isänsä on kotoisin Uudestakaupungista ja Rami Helle on pyörittänyt aiemmin useamman vuoden ajan muun muassa Isonkarin matkailutoimintaa.

– Olemme siis pyörineet Uudessakaupungissa ihan lapsesta asti. Kuulun itse myös paikalliseen pursiseuraan ja kerroin kommodori Seppo Ylä-Himangalle, että olisin kiinnostunut ravintolatoiminnan pyörittämisestä, Rami Helle kertoo.

Sopimus tehdään vuodeksi kerrallaan, mutta veljeksillä on ravintolalle ja vierasvenesatamalle myös kauemmas tähtääviä suunnitelmia.

– Ensi kesä näyttää, kuinka toiminta käynnistyy, mutta tietenkin toivomme jatkuvampaa touhua. Vierasvenesatamassa on 24 poijupaikkaa veneille ja sitä aiomme tuoda entistä enemmän esille. Alueella on myös hyvät sauna, suihku ja vessat, Rami Helle listaa.

Veljekset ovat molemmat keikkamuusikoita ja Rami Helle on tuttu uusikaupunkilaisille myös trubaduurikeikoilta.

– Musiikki on molempia lähellä ja haluamme tuoda sitäPietarinkarillelisää. Emme aio lähteä diskolinjalle, vaan tuomme paikkaan sopivaa ohjelmistoa. Suunnittelemme myös erilaisia popup-juttuja vaihtelevin teemoin sekä ruokalistalle että ohjelmistoon, Rami Helle lisää.

Heillä on suunnitelmissa, että yleisökuljetukset paviljongille käynnistyisivät kesän tullen, mutta mitään varmaa ei ole lyöty vielä lukkoon.

– Isompien ryhmien kuljetukset onnistuvat varmasti, mutta pienempien porukoiden kuljetusta selvittelemme parhaillaan. Myös työntekijöiden rekrytointi käynnistyy ihan näinä hetkinä. Tarvitsemme ainakin pari kokkia ja tarjoilijaa, Rami Helle kertoo.

Veljesten yhteinenFörstaagiOy näki päivänvalon marraskuussa, mutta yritystoiminta ei ole kummallekaan vierasta.

– Minä olen ollut yrittäjänä jo pari vuosikymmentä, kun olen tehnyt venekorjauksia, pyörittänyt Isonkarin matkailutoimintaa ja hoitanut keikkamuusikon hommia, Rami Helle lisää.