Robotti-Atson puhelinsoitot alkavat ensi tiistaina

1
Kaupunginjohtaja Atso Vainio on lainannut äänensä robotille, joka soittelee uusikaupunkilaisille ja kyselee kommentteja strategian päivittämisestä.

Kaupunginjohtaja Atso Vainion äänellä toteutetut robottipuhelut alkavat ensi viikon tiistaina. Robotiikan avulla toteutettavan puhelinhaastattelun tavoitteena on osallistaa kaupunkilaisia Uudenkaupungin tulevaisuuden suunnitteluun ja kehittämiseen. Kyselyn vastauksia käytetään apuna kaupungin strategian päivittämisessä.

– Haluamme selvittää, mitä kaupunkilaiset ajattelevat Uudestakaupungista ja sen kehittämistarpeista. Äänestysprosentti vaaleissa on laskenut ja kynnys ehdolle asettumisesta on noussut. Siksikin haluamme tarjota kaupunkilaisille uudenlaisia tapoja vaikuttaa kotikaupunkinsa asioihin, Vainio kertoo.

Puhelinhaastattelun tavoitteena on tavoittaa liki 8 000 uusikaupunkilaista. Eri-ikäisten uusikaupunkilaisten vastaukset antavat laajan kuvan kaupunkilaisten mielipiteistä ja ajatuksista kotikaupunkinsa tilanteesta.

Haastatteluun vastaaminen vie aikaa vain muutaman minuutin ja robottia voi pyytää soittamaan myöhemmin uudestaan, mikäli puhelu osuu huonoon ajankohtaan. Jos robotin puhelua ei malta odottaa, voi robottiin olla yhteydessä itsekin puhelinhaastattelujen käynnistyttyä joulukuun alussa.

– Kyselyn alussa kartoitetaan vastaajan tietoja ja sen jälkeen ääneni kysyy hänen mielipidettään kaupungin nykytilasta sekä tulevaisuudesta. Vastaaminen tapahtuu kysymyksestä riippuen joko numeronäppäimiä painamalla tai ääneen vastaamalla. Robotti ymmärtää parhaiten selkeää yleiskieltä, joten kovin uusikaupunkilaisittain ei kannata puhua. Robottipuheluja kokeilleet kollegani ovat olleet sitä mieltä, että vastaaminen on helppoa, Vainio lisää.

Robottipuheluita soitetaan arkisin 7.–17. joulukuuta kello 10–20. Robotille voi soittaa myös itse samoihin aikoihin puhelinnumeroon 075 325 6036.

Puhelinhaastattelussa kysytään muun muassa vastaajan asuinaluetta, ikää, alaikäisten lasten määrää ja sitä, mikä on tärkein tieto kertoa, kun suosittelee Uuttakaupunkia jollekin toiselle.

Haastattelussa kysytään myös sitä, mitä Uudessakaupungissa tarvitaan lisää, minkälainen kaupungin tulisi olla tulevaisuudessa ja mitä kaupungissa pitäisi tapahtua, jotta kaupungista tulisi sellainen.

1 KOMMENTTI

  1. Hei!
    Tiedottakaa myös siitä, mistä numerosta robotti soittaa, harva vastaa numeroon jota ei tunne.

Kommenttien lisääminen on estetty.