Rokottamoon jonotettiin Ugissa– Nyt tarvittaisiin lisää rokottajia

0
Torstaina jaettiin 109 ensimmäistä rokoteannosta.

Uudessakaupungissa on 1. rokotteiden hankinta lisääntynyt merkittävästi viimeisen kolmen viikon aikana. Esimerkiksi torstaina rokottamon eteen muodostui pitkä jono.

– Ensimmäisiä annoksia annettiin torstaina peräti 109, ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palveluyksikön esimies Taru Elo kertoo.

Torstaina rokottamossa rokotettiin ajanvarauksella kolmansia annoksia sekä iltapäivällä ilman ajanvarausta ensimmäisiä annoksia. Elo kertoo, että rokottamossa järjestetään walk in -rokotuspäiviä, koska on tärkeää saada rokotekattavuus nousuun kaikissa ikäryhmissä. Walk in -tapahtumat nyt myös vetävät hyvin, sillä koronapassin käyttöönotto sekä koronan uusi roihahdus ovat saaneet ihmiset liikkeelle.

U-soten alueella rokotekattavuus on yli 12-vuotiaiden joukossa joka kunnassa yli 80 prosentin ja Kustavissa lähes 90 prosenttia. Kolmansia annoksia on annettu nyt noin viidelle prosentille väestöstä, mikä on annoksina noin 1 500 rokotusta.

Rokotuskysynnän lisääntyminen merkitsee paineita U-sotessa.

– Näihin historian suurimpiin rokotustalkoisiin kaivataan lisää tekijöitä.

– Meillä on hyvä tiimi kasassa ja rokottajilla on hyvä henki, näiden voimalla jaksetaan välillä pitkiäkin päiviä urakoida, mutta jos koulutus, osaaminen ja asenne on kunnossa, voisi ottaa yhteyttä minuun ja kysyä töitä, Elo toteaa.

Jo menossa olevien rokotusten lisäksi vielä tämän puolella käynnistyvät riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset. Elon mukaan lasten rokotukset aloitetaan heti, kun kyseistä rokotetta saadaan maahan. Varmaa aikataulua ei vielä ole.

Rokottamossa alkaa myös lahjakorttien jako. Ne, jotka kävivät ensimmäisellä rokotteella 29–30.10. ja hankkivat nyt toisen rokotteen, saavat 20 euron arvoisen lahjakortin. Paikallisen yrittäjän lahjoittamat lahjakortit käyvät maksuvälineenä keskustan päivittäistavarakaupassa. Lahjakortilla voi ostaa esimerkiksi ruokaa ja päivittäistavaroita, mutta ei tupakkaa tai alkoholituotteita.

Elo muistuttaa, että koronapassia rokottamosta ei saa. Koronapassin voi hankkia Omakannasta. Mikäli kotona ei ole tulostinta, pankkitunnukset voi ottaa mukaan, mennä Passariin ja siellä henkilökunta auttaa maksutta tulostamaan koronapassin.

Mikäli pankkitunnuksia ei ole, voi koronapassin käydä hakemassa terveyskeskuksesta noutopäivänä. Seuraava koronapassipäivä järjestetään keskiviikkona 15.12. kello 9–15.