Sosiaalimenoihin miljoona lisää

0

Valtuusto käsitteli maanantaina myös osavuosikatsauksen tammi-lokakuulta. Talousjohtaja Anne Takala totesi, että talousjakso on ollut yllätyksetön.

– Mikäli suuria yllätyksiä ei tule loppuvuonna, voisimme päästä lähelle nollatulosta, Takala arvioi. Hän myös kertoi, että pientä valonpilkahdustakin on näkyvissä. Yhteisöverojen tilitykset ovat nousseet 2,3 miljoonaa euroa ja kunnallisveron tuotto noin 1,1 miljoonaa euroa edellisvuodesta. Kiinteistöverot ovat nousseet 0,5 miljoonaa euroa.

Kaupungin talous on toteutumassa talousarvion mukaisesti lukuunottamatta sosiaalipalveluja. Sosiaalipalvelujen talousarvio on ylittymässä, toimintakulut nousevat noin 16 miljoonaan euroon ja nettomenot 14,9 miljoonaan.

– Asiakasmäärä on kasvanut lastensuojelussa noin 15 prosenttia. Ostopalveluja on kertynyt enemmän, mutta meiltä on puuttunut yksi sosiaalityöntekijä koko ajan, sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen raportoi valtuustolle.

Valtuusto päätti myöntää miljoonan euron lisämäärärahan sosiaalipalveluille.