Tammikuussa asepalveluksensa aloittaville influenssarokote

0

U-soten alueella jaetaan influenssarokotuksia heille, jotka aloittavat asepalveluksensa tammikuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee rokotteen ottamista jo ennen palveluksen alkua. Asepalveluksen aloittavat kuuluvat influenssarokotusten kohderyhmään ja rokote on heille maksuton.

Influenssarokote vähentää influenssasta johtuvia kuolemia sekä sairaala- ja laitoshoitoja, vakavan influenssan ilmaantumista ja jälkitauteja, kuten korvatulehduksia, keuhkoputkentulehduksia, keuhkokuumeita sekä sydäninfarkteja ja aivoverenkierron häiriöitä. Influenssavirus leviää tiiviisti asutuissa olosuhteissa helposti ja se voi aiheuttaa terveellekin aikuiselle rajuja oireita.

Mikäli asepalveluksen aloittava ei ole saanut influenssarokotetta ennen asepalveluksen alkamista, voidaan rokote antaa myös palvelukseen astuessa. Rokotesuoja syntyy noin kahden viikon kuluessa rokotteen ottamisesta, eikä alkuvuodesta annettu rokote välttämättä ehdi antaa riittävää suojaa ennen influenssaepidemian alkamista.

Influenssarokotteet jaetaan U-Soten yhteistoiminta-alueella terveysneuvoloissa. Ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti Mediatri-ajanvarauspalvelussa, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta. Ajan voi varata myös puhelimitse takaisinsoittopalvelusta soittamalla numeroon 02 4612 517.