Tyksin palveluita muuttaa Majakkasairaalaan helmikuussa

0
Yksi hakuun tulevista viroista on Tyks / sairaalapalveluiden tulosaluejohtajan tehtävä.

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) useat keskeiset palvelut muuttavat helmikuussa, kun Tyks Majakkasairaala valmistuu. Esimerkiksi lasten ja nuorten päivystys sekä synnytykset muuttavat U-sairaalasta Majakkasairaalaan, osoitteeseen Savitehtaankatu 5.

Tyksin palveluita muuttaa asteittain kahden viikon aikana maanantain 31.1. ja perjantain 11.2.2022 välillä. Tyks Majakkasairaalaan saapuu arviolta 100 000 asiakasta vuodessa.

Yksiköiden tärkeimmät puhelinnumerot säilyvät samoina. Tyksin vastaanotoille tullaan pääsääntöisesti lähetteellä, potilaiden kutsukirjeissä on ajantasaiset yhteystiedot.

Tyks Majakkasairaalan toinen kerros on lasten kerros. Siellä sijaitsee myös aina avoinna oleva lasten ja nuorten päivystys. Synnytysosasto on jatkossa Majakkasairaalan kolmoskerroksessa. Raskauspäivystys, synnytysosasto ja vastasyntyneiden teho-osasto toimivat nyt samassa Elämän alku -kerroksessa ja perheille on tarjolla runsaasti perhehuoneita synnytyksen jälkeen kahdeksannessa kerroksessa.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien ja foniatrian sekä suu- ja leukasairauksien vastaanotot sijaitsevat kerroksessa seitsemän. Pään kerros on vilkkain asiakaskäyntien alue.

Tyks Majakkasairaalaan muuttavat siis kliininen neurofysiologia, korvaklinikka, lasten ja nuorten klinikka, naistenklinikka, radiologia sekä suu- ja leukasairaudet.

Kaikki asiakkaat saapuvat Majakkasairaalan pääovesta. Asiakaspysäköintiä varten Majakkasairaalan viereen on valmistunut pysäköintitalo. Sinne ajetaan Savitehtaankadulta, Majakkasairaalan liittymästä. Pysäköintitalosta on katettu jalankulkureitti Majakkasairaalan ovelle.