UJK:n U17-pojat matkalla lohkovoittoon

0
Sinipaitaiset UJK:n U17-pojat murskasivat lauantaina Porin Ässät 12–1 ja johtavat omaa lohkoaan.

UJK:n U17-poikien syyskausi on sujunut mainiosti. Kun alkusarjaa on jäljellä vielä kaksi otelua, on joukkue sarjan kärjessä ja käytännössä varmistanut pääsynsä kevääksi ylempään jatkosarjaan.

Joukkue pelaa ikäluokan alemmalla tasolla lohkossa kaksi. Lohkossa on länsirannikon alueelta kaikkiaan kuusi joukkuetta, jotka pelaavat kolminkertaisen sarjan eli 15 ottelua. Kaksi parasta lunastaa paikkansa ylempään jatkosarjaan.

UJK on voittanut yhdeksän ottelua, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt kaksi. Ottelukohtainen pistekeskiarvo on 1,54. Maaliero on tässä vaiheessa murskaava 118–40 eli joukkue on tehnyt eniten maaleja ja päästänyt vähiten.

Tappion UJK on kärsinyt vieraissa Porin Ässille lukemin 5–3 ja kotonaan Lauttakylän Lujalla 6–5. Ässät UJK voitti syyskuussa kotonaan 9–7 ja viime viikonlopun kolmannessa kohtaamisessa UJK oli alusta asti niskan päällä ja voitti lopulta murskaavasti 12–1.

Lujan kanssa UJK on pelannut kolme tasaista ottelua, maalin tappion lisäksi tuloksena on ollut kaksi tasapeliä, joista jälkimmäinen tuli sunnuntaina lukemin 3–3.

Ässät ja Luja ovatkin lohkon kakkonen ja kolmonen ja kisaavat vielä vahvimmin toisesta jatkopaikasta. UJK:n asema on erinomainen, vaikka kaksi viimeistä peliä ovat vieraissa.

UJK kohtaa tulevana perjantaina Harjavallan ja sunnuntaina Eurajoen. Aiemmat pelit Harjavallan kanssa ovat päättyneet UJK:n kolmen maalin voittoon. Harjavallalla on vielä pienen pieni mahdollisuus nousta kahden parhaan joukkoon, joten motivaatiota pitäisi riittää molemmilla ja tasainen peli on jälleen luvassa.

Sen sijaan viimeisen vastustajan, pisteettömän lohkojumbo Eurajoen, UJK on rökittänyt aiemmissa kohtaamisissa 23–1 ja 17–0, joten lohkovoittoon vaadittavaa kahta pistettä voidaan pitää niin varmana kuin vain jääkiekossa voi olla.

Edellä mainittujen lisäksi lohkossa pelaa Loimaan Rockets.

UJK:n tehot näkyvät myös henkilökohtaisessa pistepörssin top-10:ssä. Matias Huila on 42 tehopisteellä lohkon kakkonen, kolmantena UJK:n Jiri Järnberg ja Juuso Metsä-Tokila 40 pisteellä, viidentenä UJK:n Niko Töllikkö 35 pisteella, seitsemäntenä kapteeni Elias Flemming 34 pisteellä ja yhdeksäntenä vielä UJK:n Oliver Isolauri 28 pisteellä.

Jussi Arola