Ukikyyti aloitti palvelunsa keskiviikkona

0

Uudessakaupungissa otettiin keskiviikkona käyttöön Ukikyyti-palvelu. Liikenteen tuottaa Uudenkaupungin kaupunki, joka on kilpailuttanut liikennöinnin LS-Liikennelinjat Oy:lle.

Uudenkaupungin Sanomien toimittaja testasi keskiviikkoaamuna, miten Ukikyyti toimii käytännössä ja miten matka tilataan sovelluksen kautta.

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksen kautta matkustaja voi tilata matkan kätevästi. Ensin täytyy valita lähtö- ja päätepiste kartalta. Ukikyyti toimii alkuvaiheessa noin viiden kilometrin säteellä torista.

Matkan ajankohdan voi valita joko lähtemällä mahdollisimman pian tai esittämällä toiveen lähtö- tai saapumisajasta.

Sovelluksessa kysytään myös matkustajien lukumäärä ja tarvittaessa voi ilmoittaa apuvälineistä esimerkiksi pyörätuolista, lastenrattaista tai rollaattorista.

Kyydin tilaamisen jälkeen sovellus ilmoittaa, milloin kyyti saapuu haluamaasi lähtöpaikkaan ja kuinka kauan matka tulee kestämään arviolta. Sovelluksesta näkee myös kyytiauton rekisterinumeron ja sijainnin.

Hetken odottelun jälkeen kyyti saapuu sovittuun paikkaan ajallaan. Kuskina aamupäivän kuljetukselle oli Miika Puukki .

– Ensimmäinen päivä on lähtenyt ihan vilkkaasti käyntiin. Hyvin ovat asukkaat löytäneet palvelun, Puukki kertoo.

Sovelluksen kautta tilatut kyydit maksetaan suoraan älypuhelimen kautta. Soitetuista tilauksista maksu hoidetaan autossa.

Matka taittuu leppoisasti kohti päämäärään. Kyytiautot ovat tilavia kuusipaikkaisia autoja, joihin pääsee myös esteettömästi.

Uudessakaupungissa pitkään ajellut Puukki toivoo, että asukkaat löytäisivät palvelun ja alkaisivat käyttämään sitä matalalla kynnyksellä.

– Kyyti sopii kaikenikäisille, joten tervetuloa kaikille kyytiin.

Perille saavuttuaan matkustaja hyvän olon onnistuneesta matkasta ja saa tervetuliaiskutsun uudelle kyydille seuraavaan kertaan.