Valtuustossa äänestysralli – Kokous kesti lähes viisi tuntia

0
Kokouksessa keskusteltiin muun muassa kirjaston remontin etenemisestä sekä irtaimistohankinnoista.

Uudenkaupungin valtuusto aloitti kokouksensa maanantaina kello 16, koska esityslistan viimeisenä kohtana oli talousarvio ja taloussuunnitelma. Kokous venyi lukuisten puheenvuorojen, muutosesitysten ja kysymysten seurauksena. Valtuuston kokous päättyi vasta muutamaa minuuttia ennen iltayhdeksää.

Kokouksessa käytiin investoinneista pitkä äänestysralli. Muutosesityksiä teki erityisesti miestrio: Juha Aaltonen (ps.), Eero Hento (kok.) ja Java Valkonen (ps.).  Etenkin Aaltonen teki investointeihin useita muutosesityksiä.

Äänestyksiä käytiin muun muassa Raatihuoneesta, Mörnestä, Alisestakadusta, kiinteistöjen myyntituloista, Sorvakonniemen remontista ja liikennejärjestelyistä sekä Rauhanpuiston kunnostuksesta. Vastaesityksistä huolimatta talousarvio meni läpi lähes kaupunginhallituksen esityksen mukaan. Ilmasto-ohjelman laatimiseen lisättiin Tarmo Kankaan (kok.) esityksestä 20 000 euroa.

Uudenkaupungin Sanomat kertoo valtuuston päätöksistä tarkemmin torstaina lehdessä ja verkkosivuilla.