Vanhuksille palkataan seuraa – Seurana laajenee Vakka-Suomeen ja etsii eläkeläisiä töihin

0
Tarkoituksena on tarjota vanhukselle pysyvää, säännöllistä seuraa.

Jo 70 paikkakunnalla toimiva Seurana Oy on laajentamassa toimintaansa Laitilaan. Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys etsii nyt Vakka-Suomesta eläkeläisiä, jotka haluaisivat tehdä mielekästä työtä.

– Työllistämme eläkeläisiä, jotka haluavat tehdä merkityksellistä työtä onnellisen vanhuuden parissa, asiakkuusjohtaja Fanni Helin kertoo.

Laitilassa on jo vanhusasiakkaita odottamassa ja siksi yhtiö etsii nyt Vakka-Suomesta eläkeläisiä työn pariin. Eläkeläisille maksetaan 13 euron tuntipalkkio.

– Uudestakaupungista ei taida olla kovin pitkä matka Laitilaan, joten sielläkin joku eläkeläinen voi asiasta kiinnostua, Helin vinkkaa.

Seurana Oy on perustettu vuonna 2017. Yhtiön perustaja, toimitusjohtaja Mirka Saarinen ideoi täysin uuden toimialan omasta tarpeestaan.

– Etsin isoisälleni eläkeikäistä, vertaistuellista ystävää hoivakotiarkeaan piristämään ja lisäämään mielialaa ja toimintakykyä. Kun ei tällaista palvelua ollut, perustin Suomen ensimmäisen vanhusseurapalvelun.

Idea perustui nimenomaan eläkeikäiseen seuralaiseen, joka on aina sama henkilö ja saapuu samaan kiinteään aikaan. Siinä samalla voi syntyä uusi ystävyyssuhdekin.

Nyt yhtiön kautta seuraa saa jo lähes 400 000 yksinäisyyttä kokenutta vanhusta, joiden omaiset asuvat usein kaukana. Seurana työllistää 150 eläkeläistä ympäri Suomen.