Varsinais-Suomessa ensimmäiset epäilyt koronan omikronvariantista – Lopullinen varmistus perjantaina

0
Teho-osaston hoitajat menossa koronapotilaiden luokse suojavarusteissaan.

Varsinais-Suomessa on törmätty ensimmäisiin epäilyhin koronaviruksen omikronvariantista. Kyseiset kaksi omikrontartuntaa ovat peräisin Ruotsista. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

– On hyvin todennäköistä, että kyseessä on omikronvariantti, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) tiedottaman tartuntaketjun omikronepäily syntyi Tyksissä. Tyksin laboratorion omavalmisteisella PCR-testillä saadaan samanaikaisesti tulos koronapositiivisuudesta sekä siitä, onko mahdollisesti kyse omikron-virusmuunnoksesta.

Samaa tekniikkaa käytettiin jo viime keväänä osoittamaan koronaviruksen alfavariantti positiivisista näytteistä. Lopullinen sekvensointivarmistus Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueen tapauksien osalta omikronvariantista valmistuu todennäköisesti huomiseen mennessä. Tapaukselle altistuneet henkilöt on asetettu karanteeniin.

Tartunnan saaneet ovat lieväoireisia eivätkä ole tarvinneet sairaalahoitoa.