Varsinais-Suomessa vahvoja uusia suosituksia koronan leviämisen estämiseksi

0
Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti kuitenkin keventää maskisuositusta 5. ja 6. luokkalaisille, koska näissä ikäluokissa kuten lapsilla ja nuorilla yleensäkin, tartunnat ovat vähentyneet.

Koronatilanne on Varsinais-Suomessa edelleen heikentynyt. Varsinais-Suomessa suositellaan useita erilaisia rajoitustoimia koronan omikronmuunnoksen aiheuttaman uhkan vuoksi. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti heikentyneen tilanteen vuoksi ylimääräisen kokouksen sunnuntaina.

– Kokoonnuimme pohtimaan, miten voimme alueellisesti käytettävissämme olevilla päätöksillä jarruttaa epidemiaa ja torjua omikronvariantin uhkaa Varsinais-Suomessa. Rokottaminen on edelleen ja entistäkin vahvemmin ensisijainen keino suojautua nimenomaan vakavalta koronaviruksen aiheuttamalta taudilta, sanoo johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että aluehallintovirasto kieltäisi yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset joulukuun loppuun saakka. Täyskiellon myötä tilaisuuksia ei voi järjestää koronapassin avullakaan.

Koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että aluehallintovirasto sulkisi tanssipaikat, kuorolaulutoiminnan sekä harrastajateatteriin tai muuhun vastaamaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että aluehallintovirasto sulkisi kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Koronakoordinaatioryhmän mukaan kuitenkin kuntosalit ja muut urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat sekä yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät voivat olla edelleen auki.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että valtioneuvosto kiristäisi ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja koskevia rajoituksia Varsinais-Suomessa.

Ryhmä myös suosittelee käyttämään kasvomaskia kouluissa ensimmäisestä luokasta alkaen. Myös kuoro- ja yhteislaulusta tulisi pidättäytyä joulunajan juhlissa tai tapahtumissa.

Kaikkia sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköissä vierailevia suositetaan tekemään koronan kotitesti ennen vierailua, jotta oireettomatkaan eivät veisi koronavirusta palveluyksiköihin.

Kaikki suositukset tulivat voimaan maanantaina kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa.