A-killan rahoitus vielä uuteen käsittelyyn

0

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen, että se palauttaa A-killan toiminnan turvaamiseksi tehdyn aloitteen selvityksen uuteen valmisteluun.

Jari Valkonen (ps.) esitti palauttamista, jotta kaupunginvaltuusto voisi päättää lisämäärärahasta. Valkonen teki syksyllä valtuustoaloitteen, jossa hän esitti, että kaupungin talousarvion yhteydessä varattaisiin Uudenkaupungin A-killan toiminnan jatkumisen turvaamiseksi 2 000 euron kuukausittainen tuki.

Valkosen ehdotusta asian palauttamisesta tämän viikon kaupunginhallituksessa kannatti Rauno Aaltonen (kesk.). Kaupunginhallituksen pohjaehdotus siitä, että aloitteeseen annettu selvitys olisi merkattu tiedoksi sekä käsitellyksi ja Valkosen palautusehdotus asetettiin vastakkain. Äänin 4–7 kaupunginhallitus päätti Valkosen ehdotuksen mukaisesti.

Pohjaehdotuksen kannalla olivat Kari Koski (sd.), Merja Koski (sd.), Li Grönlund (vas.) ja Janne Sjölund (sd.). Valkosen ehdotuksen puolesta äänestivät Raimo Löfstedt (kok.), Hanna Vuola (kesk.), Aaltonen, Laura Kontu (kok.), Seppo Nikula (kok.) ja Johanna Hurme (ps.).