Äänestäjältä

0

Aluevaaliasiat ja -tehtävät tuntuvat olevan kaikille vähän hakusessa, niin minullakin. Mutta sen tiedän, mitä itse haluaisin terveydenhuollolta. Työterveyshuollon listoilta lähdettäessä tulee vastaan uusi tilanne, työterveys on huolehtinut monesta asiasta ja se toimii hyvin.

Kohtalaisen ajan lääkärille pääsyn lisäksi haluaisin vakituisen potilas-lääkärisuhteen, että tuntisimme toisemme ja lääkäri tietäisi edes jotakin historiastani. Siis omalääkäri-systeemi. Koneelta lukeminen ei tuo kaikkea tietoa.

Melkein yhtä tärkeä olisi omahoitaja. Varsinkin sairauksissa, joissa oireet ja hoito ovat hyvin yksilöllisiä ja oireet moninaisia, pitäisi saada yhteys johonkin tuttuun terveydenhuollon ammattilaiseen ja sillä tavalla säästyttäisiin monelta huolelta ja varsinaiselta lääkärikäynniltäkin. Ja yhteys paikalliseen hoitajaan, puhelun mennessä Turkuun TYKS:iin jää helposti soittamatta.

Lääkärin koulutus on aika kallis yhteiskunnalle. Tämän vastineeksi voisiko heitä velvoittaa työskentelemään terveyskeskuksissa jonkun ajan? Se auttaisi lääkäripulaankin.

Hatunnosto valtuustoehdokkaille tuntemattomaan maailmaan hyppäämisestä!

Lilja Laiho-Virtanen