Autotehtaalla jatkuu tiukat toimet koronatartuntojen ehkäisemiseksi

0
Valmet Automotivella jatketaan tiukkoja terveysturvallisuustoimia.

Valmet Automotiven tehtailla tuotanto pyörähti jälleen maanantaina vauhtiin, kun valtaosa työntekijöistä palasi töihin joululomien jälkeen. Myös Suomen suurimman teollisen työnantajan lähiviikkoja varjostaa koronaviruksen omikron-muunnoksen hillitön leviäminen.

– Isossa kuvassa tilanne on siinä mielessä hyvä, että tuotanto saatiin käyntiin, vaikka toki meilläkin on koronan aiheuttamia poissaoloja alati kasvava määrä, totesi Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

On selvää, että kun koronaepidemia pahenee maailmalla, Suomessa ja Uudessakaupungissa, niin vaikutukset näkyvät myös Valmet Automotivella. Ykkösjuttu on kuitenkin se, että tähän saakka olemme onnistuneet torjumaan tartuntaketjujen syntymisen tehtaan sisällä. Tämä on usean tuhannen henkilön työyhteisössä todella hieno saavutus, lisäsi Salo.

Salo painotti, että autotehtaalla jo koronavirusepidemian alkumetreillä käyttöön otetut tiukat turvatoimet ovat suurin syy sille että pelättyjä tartuntaketjuja ei ole syntynyt.

– Nämä perusasiat toimivat, eli tullaan vain terveenä töihin, käytetään maskeja, huolehditaan käsihygieniasta ja turvaväleistä. Niiden avulla olemme selvinneet jo tänne asti. Ja nyt tietysti lisäsuojaa ovat tuoneet rokotteet, erityisesti vaikeaa tautimuotoa vastaan.

Autotehtaalla on koronarokotteita jaettu oman rokottamon kautta kaikille halukkaille työntekijöille.

– Tarkkoja lukuja meillä ei tietenkään ole, mutta arvelisin, että meidän työntekijöiden keskuudessa rokotekattavuus on noin 85 prosentin luokkaa, mikä on erittäin hyvä. Kun työterveyshuolto saa järjestettyä riittävän määrän uusia rokotteita, niin olemme valmiit kolmanteen rokotekierrokseen, kertoi Salo.

Yhtiön oman koronavirusstrategian toteuttaminen on viime aikoina joutunut vaikeuksiin asiantuntijoiden, viranomaisten ja päättäjien poukkoilevan ohjeistuksen takia.

– Meidän työntekijöitä asuu kahden eri sairaanhoitopiirin alueella ja on työantajan näkökulmasta hyvin haastavaa, jos käytännöt esimerkiksi karanteenien tai tartunnanjäljityksen suhteen poikkeavat eri kunnissa, totesi henkilöstöjohtaja Tomi Salo.