Akkutehtaalla jälleen tulipalo – kyse erillisistä tapahtumista

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen Valmet Automotiven akkutehtaalle keskiviikkona puolen kahden aikoihin iltapäivällä. Päivystävä palomestari kertoi, että tilanne oli ohi kello kolmeen mennessä.

– Palo oli käynnissä, kun saavuimme paikalle, mutta henkilökunta oli onnistuneesti tehnyt evakuointeja ennen pelastuslaitoksen saapumista kohteeseen ja palaneet akut oli siirretty rakennuksen ulkopuollle. Ensihoito toimitti kaksi henkilöä jatkotutkimuksiin.

Henkilöt olivat hengittäneet savukaasuja, mutta heidän kotiutettiin tutkimusten jälkeen.

Pelastuslaitos kävi viime viikolla kahdesti Uudenkaupungin akkutehtaalla sammuttamassa kärähtäneitä akkuja. Kyseessä oli hyvin samankaltaiset onnettomuudet kuin keskiviikkona tapahtunut: Tuotannossa ollut akku oli alkanut kärytä tai palaa, työntekijät olivat siirtäneet vialliset akut ulos tehdasrakennuksesta ja pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tilojen tuuletus ja tilanteen varmistus. Kaikissa tapauksissa vältyttiin henkilövahingoilta.

Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki kertoi keskiviikkona, että samankaltaisuuksista ja ajallisesta yhteydestä huolimatta paloilla ei ole yhteyttä tosiinsa.

-Yhteistä kaikissa kolmessa tapauksessa on se, että tuotannossa ollut akkukenno on päässyt vioittumaan prosessin aikana ja aiheuttanut näin akun savuamisen tai jopa syttymisen. Onnettomuuteen johtanut kennoston rikkoutuminen on kuitenkin joka kerta tapahtunut tuotantoprosessin eri vaiheessa,  selvitti Mäki.

-Kaikki palotapaukset luonnollisesti selvitetään ja analysoidaan perinpohjin ja tuotantoon tehdään tarvittavat, korjaavat turvallisuustoimenpiteet, lisäsi Mäki.

Mäki alleviivasi että paloissa kyse ei ole ollut huolimattomuudesta tai tahallisuudesta.

Onnettomuuksilla ei ole yhteyttä valmistuneiden tuotteiden laatuun, eivätkä ne siten aiheuta tuotteiden takaisinvetoja markkinoilta.