Autottomana Ukissa

0

Sinulle, joka valitit rokottamon ruuhkista, että pitäisi ulkona pakkasessa odotella. Tuliko mieleesi, ettei kaikilla sentään ole autoa. Me autottomat tulemme taksilla, Sakun taksilla tai Ukikyydillä ja kaikkiin on varattava odotusaikaa ainakin se vartti ehkä joskus tuntikin.

Ne, jotka tähän kaupunkiin ovat muuttamassa, hankkikaa auto.

Yhteydet tästä kaupungista ovat olemattomat. Arkisin pääset, mutta et enää illalla samoin tännepäin. Laitilaan ja Raumalle on yhteydet poikki arkisin klo 16 paikkeilla, viikonloppuisin ei mikään kulje.

Odotamme hartaana sitä junaa, joka ehkä kulkisi arki-iltaisinkin ja sunnuntaisin. Joku valitti, että rata on tarkoitettu vain tavaraliikenteelle, mutta kyllä tänne on 1920-luvulta 1990-luvulle asti on kulkenut henkilöjuna, jolla pääsi vaihtamaan kätevästi Turun asemalla niin itään kuin pohjoiseenkin.

”lännen tyttö ”