Avi valmistelee rajoitusten jatkoa – lisätietoja iltapäivällä

0
Ravintolarajoituksista luovutaan.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto valmistelee sunnuntaina voimaan tulevia päätöksiä, jotka jatkavat ja tarkentavat nyt voimassa olevia määräyksiä Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla.

Uudet päätökset koskevat yleisötilaisuuksia, yleisiä kokouksia, erilaisten tilojen käyttöä ja niissä tehtäviä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Avin tarkoitus on antaa päätökset tämän iltapäivän aikana.

Aluehallintovirasto on saanut alueensa sairaanhoitopiirien lausunnot rajoitusten jatkamisen välttämättömyydestä. Perjantain aikana kuullaan vielä Satakunnan koronakoordinaatioryhmää ennen päätösten tekemistä.

Sairaanhoitopiirit ovat arvioineet yksityiskohtaisesti tilojen erityisiä riskejä ja mahdollisuutta merkittävien tartuntaryppäiden syntymiselle niissä. Arvioiden perusteella on mahdollista kohdentaa tilojen sulkemista koskevat määräykset nykyistä rajatummin sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa lähikontaktit, aerosolileviäminen ja ihmisten määrä tai sijoittuminen muodostavat erityisen riskin tartuntojen leviämiselle. Tilat, jotka voidaan pitää avoinna asiakkaille ja osallistujille, määritellään päätöksissä.

Nyt valmistelussa olevat päätökset tulevat voimaan sunnuntaina ja ne annetaan kahden viikon määräajalle. Päätösten tarkemmasta sisällöstä voidaan tiedottaa vasta päätösten valmistumisen jälkeen eli tänään iltapäivällä.