Ennakkoäänestys lähtenyt laiskasti käyntiin

0
Aluevaalien ennakkoäänestys päättyy tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina.

Aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyi eilen keskiviikkona. Tänään torstaihin kello 13 mennessä Uudessakaupungissa oli käynyt äänestämässä 562 kaupunkilaista. Tämä on 4,3 prosenttia Uudenkaupungin 12 931 äänioikeutetusta.

Ennakkoäänestys on Oikeusministeriön tilastojen mukaan alkanut Uudessakaupungissa  melko laiskasti, koska maakunnan keskiarvo ennakkoäänestysaktiivisuudessa 6,0 on prosenttia.

Ahkerimmin Vakka-Suomessa on käyty äänestämässä Kustavissa, missä on myös koko Varsinais-Suomen korkein ennakkoäänestysprosentti eli 10,1. Vakka-Suomen laiskimmat äänestäjät löytyvät Laitilasta, jossa vain 3,4 prosenttia asukkaista on käynyt äänestämässä.

Aluevaaleissa voi äänestää ennakkoon ensi viikon tiistaihin 18. tammikuuta saakka. Uudessakaupungissa ennakkoäänestyspaikkana on co-working-tila Messi Koulukadulla. Kaupungissa kiertää myös ennakkoäänestysbussi.

Varsinaisena vaalipäivänä uusikaupunkilaisen asuinalue määrittää äänestyspaikan. Oman äänestyspaikan voi tarkistaa vaikka kotiin saapuneesta äänioikeuskirjeestä.