Entinen paperimaa

0

Ennen riitti Suomesta paperia vientiin, mutta kun AY-liike teki parhaansa kaiken saamiseksi seisomaan, paremmin kuin Välläri aikoinaan vain satamat, nyt seisoo kaikki, jopa järki.

Enää ei riittänyt kotimaista paperia edes kalentereihin, pian loppuu kai vessapaperikin kotimaasta, kun viimeiset vietiin Kiinaan. Maaseudulla pulma ei ole niin suuri, kesällä tarkoitukseen käyvät saniaiset ja talvella voi pyyhkäistä lumella.

Mutta kaupunkien asukkailla käy kehnosti, vaikka saisivatkin betonista paloja irti, kovin ovat karkeita tähän tarkoitukseen. Kännykällähän nykyään voi tehdä mitä vaan, ehkä saavat siihen sovelluksen tähänkin tarkoitukseen.

Ja Kiinasta voi nyt tuoda vessapaperia Suomeen, vaikka ei siellä paperipuita kasvakaan. Voivathan puristaa paperiksi riisiryynit, niistähän tulisi ravitsevaa vessapaperia. Sitä odotellen

Valdemar Takaperko