Golfklubin ravintolaanlöytyi vetäjä Raumalta – Toiminta alkaa aprillipäivänä

0
Henri Hilpinen (vas,) sekä Seppo, Mikko ja Seija Aronen pääsivät nopeasti yhteisymmärrykseen siitä, että FresCo Ravintolat ottaa Uudenkaupungin Golfklubin ravintola- ja caddiemaster-toiminnan hoitaakseen.

Raumalainen ravintola- ja catering-alan yritys FresCo Ravintolat aloittaa yhteistyön Uudenkaupungin Golfklubin kanssa maaliskuun alussa. Edellinen yrittäjä kertoi ennen viime kesän päättymistä luopuvansa Golfklubin ravintolan pyörittämisestä. Sen jälkeen Vakka-Suomen Golf Oy:n toimitusjohtaja Henri Hilpinen alkoi etsiä tiloihin uutta yrittäjää.

Hilpinen päätti lähestyä raumalaisyritystä eli FresCo Ravintoloita, joilla on toimintaa Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Perheyrityksellä on toimipisteitä pitkin länsirannikkoa muun muassa Raumalla, Porissa, Turussa ja Eurajoella. Aprillipäivänä tulevana keväänä listaan voidaan liittää myös Uusikaupunki, kun Golfklubin ravintola avataan.

– Arkisin tarjoilemme tiloissamme monipuolista lounasta, lisäksi tarjoamme juhla- ja kokouspalveluita tarjoiluineen asiakkaille räätälöitynä. Leipomo-konditoriatuotteemme tuovat iloa asiakkaidemme päivään, yrittäjät Seija ja Seppo Aronen kertovat.

He myös toteavat, että ensin heillä oli aikomus vastata Hilpisen kosiskeluun kieltävästi. Vuosien varrella kun toimipisteitä on kertynyt jo viitisentoista ja lisäksi FresCo Ravintolat on vastannut Rauman Kesäteatterin väliaikatarjoiluista.

– Ainahan me ensin sanomme ei, mutta olemme toisaalta miettineet paikkaa tähän Rauman ja Turun välille. Nyt sellainen sitten oli tarjolla. Kun tulimme tänne katsomaan, niin näimme, että täällä on toimittu hyvin ja tässä on kaikki mahdollisuudet toimia, Seija Aronen kertoo.

– Olemme todella iloisia saadessamme FresCo Ravintolat Oy:n ravintoloitsijaksi Uudenkaupungin Golfravintolaan. Kävimme viime syksyn aikana neuvotteluja usean eri toimijan kanssa ravintolapalveluiden tuottamisesta, Hilpinen lisää.

Uudenkaupungin Golfklubin vuonna 1938 valmistuneessa kivirakennuksessa on vuosikymmenten aikana toiminut eri alojen verstaita ja työpajoja. Vuosina 2013–2014 toteutetun rakennusprojektin jälkeen ravintolasalissa on asiakaspaikkoja noin sata ja Caddiemaster-kahviotilassa parisen kymmentä. Golfklubin pukuhuoneet, saunatilat sekä ravintolatilat tarjoavat puitteet niin golfyhteisön kuin yritys- ja juhlavieraidenkin käyttöön.

– Täällä voi pitää vaikkapa erilaisia koulutuksia tai vaikka tyky-päiviä, Seija Aronen huomauttaa.

Aroset tietävät myös sen, että golfalalla eletään vahvaa valtakunnallista buumia.

– Oman vireän golfyhteisön lisäksi kauden aikana Uudenkaupungin kentällä vierailee lukuisa määrä vieraspelaajia ja odotukset alkaneelle vuodelle ovat hyvät. Golfklubin erinomainen sijainti kaupungin kupeessa tekee siitä myös houkuttelevan lounaspaikan yritysten työntekijöille. Tavoitteena onkin palvella muun muassa lähialueen yrityksiä mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti, Aroset toteavat.

– Paikalla on hyvä maine ja edellisvuosina on myyty sellaiset 150 lounasta päivää kohden, huikkaa Henri Hilpinen väliin.

Henkilökunnan rekrytointi on käynnissä, Seija Aronen vinkkaa. Tarkoitus on työllistää ensi alkuun 4–5 henkilöä.

– Isommissa juhlissa sitten käytetään apuna meidän väkeä muista toimipisteistä.

Ravintolapalveluiden lisäksi FresCo tuottaa golfyhteisölle caddiemasterpalvelut. Mikko Aronen saa tämän ruudun hoitaakseen ja aloittaa näinä päivinä koulutuksen caddiemasteriksi.

Ari Anteroinen