Haiparvelta murheellinen esitys Lahdessa

0
Trey Zeiglerin paluu ei tuonut toivottua piristysruisketta Korihaiden peliin Lahdessa. Kuva: Eero Siivonen

Korisliigassa palattiin pelien makuun Korihaiden osalta keskiviikkona Lahdessa. Otsikon kuvailu haiparven esityksestä on jopa miedompi, mitä se todellisuudessa oli. Korihait sai Lahden näyttämään liigan kärkijoukkueelta lopputuloksen ollessa murskaava 114-67.

Kolmen viikon pelitauko näkyi enemmän tai vähemmän haiparven otteissa. Pallo poltteli käsissä kuin kuuma peruna ja syötöt lensivät tuliterinä tyhjille katsomoille.

Lahti Basketball sai pelituntumaa viime viikon Suomen cupin välierässä, mutta kotijoukkueen ailahtelevat otteet olisivat mahdollistaneet vierasjoukkueelle paremman esityksen, mitä nyt nähtiin.

Ensimmäinen neljännes mentiin vielä tasaisissa merkeissä, mutta toisella kympillä Korihait tuhri paljon heittoja lähietäisyyksiltä ja niistä Lahti rankaisi. Kotijoukkue pääsi juoksemaan helppoja koreja ja energiatasot olivat selvästi vierasjoukkuetta edellä. Lahti voitti toisen neljänneksen 19 pisteellä (33-14).

Puoliajan jälkeen pelin taso pysyi Korihaiden osalta valitettavasti samana eikä eroa pystytty kuromaan kiinni muutamista pisteputkista huolimatta. Ero jatkoi kasvamistaan toisella puoliajalla Lahden leikitellessä Korihaiden kustannuksella.

Vaisusta vierasjoukkueesta pisteykköset olivat Mitchell Smith ja ensimmäisen ottelunsa Korihaissa tällä kaudella pelannut Trey Zeigler 18 pisteellä. Menetyksiä vierasjoukkueelle kirjattiin 22, joista Smithille peräti kahdeksan.

Jalen Jackson loukkasi kättään toisen neljänneksen lopulla eikä pelannut toisella puoliajalla ollenkaan.

Kotijoukkueen kärkipelaajat olivat Antonio Ballard 28 pisteellä ja uuden piste-ennätyksensä tehnyt Aleksanteri Ahola 24 pisteellä.

Korihaiden ottelut jatkuvat lauantaina 22. päivä kotiottelulla BC Nokiaa vastaan. Ottelu pelataan Uusikaupunki Areenalla rajoituksien takia ilman yleisöä.