Ida Kallioinen kisaa uudella The Voice of Finland -kaudella

0
Ida Kallioinen nähdään Voice of Finland -sarjan kahdeksannessa jaksossa. Taustalla VOF bändiä johtava Lenni-Kalle Taipale.

Suomen suosituimman laulukilpailunTheVoice of Finlandin 11. kausi starttaa televisiossa tammikuun lopulla. Mukana kilpailussa on myös uusikaupunkilainen Ida Kallioinen.

– Olin pohtinut pitkään The Voice of Finlandiin osallistumista ja kun tosi moni kannusti hakemaan, niin päätin nyt yrittää. Eihän siinä, että laittaa ääninauhan menemään, voi mitään hävitä, kertoi Ida Kallioinen.

Laulukilpailuihin hän on tosin osallistunut jo aiemminkin.

– Teini-iässä kävi kokeilemassa Idolsia, mutta silloin kisa tyssäsi koelauluihin. Viime kesänä osallistui karaoken SM-kisoihin, selvisin finaaliin ja minut äänestettiin yleisön suosikiksi.

Esiintymiskokemusta Kallioinen on ammentanut sekä teatterin lavalta että musiikin parista. Nykyään hän tekee live keikkoja yhdessä Eero Laurellin kanssa.

– Kyllä silti esiintyminen televiokameroiden edessä jännitti, sekä tieto siitä, että tämän esityksen näkee sadattuhannet suomalaiset, myönsi Kallioinen.

Päänvaivaa tuotti myös sopivan kilpailukappaleen valinta.

– Biisin valinta oli todella vaikeaa. Kappaleen piti samaan aikaan olla niin tuttu, että sitä laulaessa mulla tulee varma olo, mutta ei kuitenkaan mikään liian helppo tai tylsä. Lisäksi kappaleen piti tuoda esille minun ääneni ja vahvuuteni laulajana, Kallioinen selvitti.

Lopulta valinta kohdistui biisiin, jota Ida on laulanut kotona, mutta ei koskaan keikoilla.

Musiikillisia esikuvia 20 vuotiaalla laulajalla on lukuisia.

– Kuuntelen paljon amerikkalaisten artistien musiikkia, mutta on meillä Suomessakin aivan valtavasti upeita, hienon uran tehneitä laulajia.

Tulevaisuudessa pääsemme mahdollisesti kuulemaan myös Kallioisen itsensä kirjoittamia lauluja.

– Toisivathan ne esiin omaa persoonaa. Joitain pieniä tekstinpätkiä olen tehnytkin, mutta toistaiseksi ne saavat vielä hautua ja odottaa aikaansa.

TheVoice of Finland -kisan ensimmäisessä televisioitavassa vaiheessa. Ääni ratkaisee -osiossa mukaan valitut kilpailijat esiintyvät bändin säestyksellä neljälle tähtivalmentajalle. Tällä kaudella valmentajina toimivat artistit Maija Vilkkumaa, Juha Tapio, Anna Puu sekä Apulanta yhtyeestä tutut Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

– Etukäteen olin ajatellut, että jos pääsen jatkoon ja pääsen itse valitsemaan kenen tähtivalmentajan joukkueeseen liityn, niin valintani on Maija Vilkkumaa. Ihailen hänen karismaansa ja olen laulanut hänen biisejään jo ihan pienenä tyttönä, sanoi Kallioinen.

Se, mitä Idalle ja muille mukaan valituille laulajille tapahtuu Ääni ratkaisee -osiossa, selviää katsojille seuraavien kuukausien aikana. Ida Kallioisen vuoroa joudutaan odottamaan vielä viikkoja, sillä hän esiintyy vasta jaksossa kahdeksan, mikä nähdään helmikuun 20. päivä.

– Toivon joskus saavani laulamisesta ammatin ja tämä oli tietysti se suurin syy, miksi lähdin mukaan The Voice of Finland -kisaan. Parhaimmillaan kisa voi avata minulle uusia ovia ja tuoda ainakin niitä tarpeellisia kontakteja musiikkimaailmaan. Ja onhan tämä ainutlaatuinen kokemus joka tapauksessa. Voin vain tehdä parhaani ja sitten katsotaan, mihin se riittää, hymyili Ida Kallioinen.