Kaksi päivää aikaa ennakkoäänestää

0
Aluevaalien ennakkoäänestys järjestetään 12.-18.1. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.

Aluevaalien ennakkoäänestys jatkuu vielä tänään maanantaina ja huomenna tiistaina. Uudessakaupungissa ennakkoäänestyspaikkana toimii Koulukadulla sijaitseva co-working-tila Messi. Ennakkoon voi vielä käydä äänestämässä myös kiertävässä äänestysbussissa, joka pysähtyy tänään maanantaina kello 9–10 Varanpään kirjastoautopysäkillä, kello 10.45–12 Pinipajun koululla ja kello 12.30–14.30 Lokalahden kirjastoautopysäkillä.

Sunnuntai-iltaan mennessä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asukkaista oli käynyt äänestämässä 17,5 prosenttia. Vakka-Suomen laiskimmat äänestäjät olivat Pyhärannassa ja Laitilassa. Pyhärannassa oli käynyt äänestämässä 9,4 prosenttia äänioikeutetuista ja Laitilassa 10,6. Vakka-Suomen ahkerimmat äänestäjät ovat perinteisesti Kustavissa ja niin tälläkin kertaa. Liki joka neljäs kustavilainen äänioikeutettu oli käynyt antamassa äänensä aluevaaleissa sunnuntai-iltaan mennessä. Uudenkaupungin äänestysprosentti oli 13,3.

Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 23. tammikuuta. Silloin äänestämispaikka määräytyy äänioikeutetun kotiosoitteen mukaan. Oman äänestyspaikkansa voi tarkistaa kotiin tulleesta äänioikeusilmoituksesta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here