Kaksi päivää aikaa ennakkoäänestää

0
Aluevaalien ennakkoäänestys järjestetään 12.-18.1. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.

Aluevaalien ennakkoäänestys jatkuu vielä tänään maanantaina ja huomenna tiistaina. Uudessakaupungissa ennakkoäänestyspaikkana toimii Koulukadulla sijaitseva co-working-tila Messi. Ennakkoon voi vielä käydä äänestämässä myös kiertävässä äänestysbussissa, joka pysähtyy tänään maanantaina kello 9–10 Varanpään kirjastoautopysäkillä, kello 10.45–12 Pinipajun koululla ja kello 12.30–14.30 Lokalahden kirjastoautopysäkillä.

Sunnuntai-iltaan mennessä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asukkaista oli käynyt äänestämässä 17,5 prosenttia. Vakka-Suomen laiskimmat äänestäjät olivat Pyhärannassa ja Laitilassa. Pyhärannassa oli käynyt äänestämässä 9,4 prosenttia äänioikeutetuista ja Laitilassa 10,6. Vakka-Suomen ahkerimmat äänestäjät ovat perinteisesti Kustavissa ja niin tälläkin kertaa. Liki joka neljäs kustavilainen äänioikeutettu oli käynyt antamassa äänensä aluevaaleissa sunnuntai-iltaan mennessä. Uudenkaupungin äänestysprosentti oli 13,3.

Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 23. tammikuuta. Silloin äänestämispaikka määräytyy äänioikeutetun kotiosoitteen mukaan. Oman äänestyspaikkansa voi tarkistaa kotiin tulleesta äänioikeusilmoituksesta.