Kampanja innostaa talviliikunnan pariin

0
Liikuntahaaste kannustaa talvisten lajien pariin.

Ensimmäinen Talviliikkuja -kampanja järjestetään 10.1.-31.3. Kampanjassa tavoitteena on haastaa ja motivoida kaiken ikäiset ja tasoiset henkilöt liikkumaan, joten kaikki voi osallistua kampanjaan omien kilometritavoitteiden mukaan. Kirjauksia voi tehdä talven ulkoliikuntalajeista; hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu ja retkiluistelu.

Kampanjan järjestelyistä vastaa Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry sekä alueen kunnat. Myös Uusikaupunki on mukana Talviliikkuja -kampanjassa.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Uusikaupunki kisaa yli 10 000 asukkaan sarjassa. Kirjaukset tehdään mobiili- tai nettikirjauksina, mutta jos on tarvetta paperiselle liikuntakortille, ota yhteyttä vastaavaan Uudenkaupungin liikunnanohjaajaan puh. 050 557 9103. Suorituskortin voi myös ladata ja tulostaa. Kortit pitää palauttaa 4.4. liikuntapalveluihin, Koulupolku 5.

Mobiili- ja nettisovellus on käyttäjille ilmainen sovellus, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa ja tietokoneella. Sovellus kerää ja tallentaa henkilön omat suoritukset, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan kampanjan nettisivulle kuntarankingiin, josta näkee suoritusmäärät kunnittain reaaliajassa.

– Sovelluksesta on tehty mahdollisimman helppo ja yksinkertainen, jota voi käyttää kaikenikäiset henkilöt. Ensimmäisellä kerralla kirjataan omat tiedot ja tämän jälkeen voi Talviliikkuja logon tallentaa puhelimen näytölle, josta pääsee tekemään jatkossa kirjaukset helposti ja nopeasti. Tietokoneella sovellukseen pääsee nopeasti sovelluslinkin kautta, opastaa LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat kampanjatiedot sekä mobiili- ja nettikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/talviliikkuja