Katanpään Santarmitalo ja vesitorni remontoidaan

0
Katanpään vesitorni remontoidaan majoituskäyttöön tämän vuoden aikana.

Ensi kesänä Katanpään linnakesaarella remontoidaan Santarmitalo ja vesitorni. Metsähallitus kilpailuttaa Katanpään linnakesaaren suojeltujen rakennusten korjaustoimenpiteitä parhaillaan.

Urakkaan liittyvät korjaustyöt vaihtelevat rakennuksesta riippuen. Urakkaan kuuluu yleisiä huolto- ja kunnostustoimenpiteitä sekä rakennusrungon korjaamista. Siihen liittyy myös vesitornin käyttötarkoituksen muutos, koska jatkossa rakennus toimii majoitustilana.

Santarmitalosta korjataan pintoja ja rakenteita. Vesitorniin tehdään rakenteellisia korjauksia, sisäpuolisia korjaus- ja muutostöitä sekä uusi sisäporras.

Santarmitaloon liittyvän työn urakka-aika on 1.–24. huhtikuuta. Vesitorniin liittyvien töiden on oltava valmiina marraskuun alkuun mennessä. Urakan aloitusajankohdan voi urakoitsija määrittää urakka-ajan rajoissa vapaasti, mutta töiden on valmistuttava yhtäjaksoisesti sen jälkeen, kun urakka on käynnistynyt.

Metsähallitus sai viime vuonna eduskunnalta rahoitusta Katanpään rakennusten korjauksiin.