Kotkien ryhmä hamuaa takaisin pelikentille

0
UJK pelasi viimeksi joulukuussa Kiekko-67:aa vastaan. Silloin UJK:n Markus Saarinen vei kotijoukkueen 8-6-johtoon ohi Kiekko-67:n maalivahdin Joonas Anttalaisen. Ottelu päättyi lopulta Jää-Kotkille 9-8.

Puolitoista kuukautta sitten UJK peittosi Kiekko-67:n kotikentällään. Sen jälkeen ei ole pelipaitoja tarvittu ja treenitkin menivät pian tämän jälkeen tauolle. Koronarajoitusten takia yhteisiä tapahtumia ei ole ollut lainkaan. Pelaajat ovat itse hyödyntäneet talvi-ilmoja.

– Ulkojäillä jätkät ovat olleet muutaman kerran. Tosin ei sielläkään ole kaikkia ollut. Nyt odotellaan ja ihmetellään, Kotkien valmentaja Juha Ropponen kertoi.

Valmentaja ei kierrellyt joukkueensa tuntoja. Pelaajat ovat kettuuntuneita, noin kauniisti sanottuna. Kun on kiellettyä tehdä sitä, mistä tykkää, niin ajanviettoa pitää keksiä. Muitakin syitä turhautumiseen löytyy.

– Kalliin lisenssin maksaminen muutaman pelin takia ei olisi reilua. Viime kausi jäi jo vajaaksi. Onhan sitä itsekin tottunut jo vuosia viettämään aikaa jäähallilla, joten tylsää on välillä ollut. Toivottavasti päästäisiin vetämään homma kunnialla loppuun, Ropponen toivoi.

Sarjaohjelmaa on muuteltu kahdesti ja nykyisen suunnitelman mukaan Kotkat pelaisi 6. päivä helmikuuta Salossa. Ylivoimaisesti sarjaa johtava Salon porukka Kiekkohait haluaa nousta ja Ropposen mukaan pärjäisi jo nyt kakkosdivisioonassa.

Kun yhteistreenejä ei ole ollut, niin tilanne on vaikea. Tosin niin se on muillekin joukkueille. UJK:lla on lisäksi muita haasteita loppukaudella.

– Viisi sälliä on armeijassa. Vaikea sanoa, miten he pääsevät lomille tässä koronatilanteessa, Ropponen aprikoi.

Ja sitten hyviin asioihin. Kukaan pelaajista ei ole tauon aikana päättänyt jäädä sivuun. Myös lähtökohdat loppusesonkiin ovat aurinkoiset. Kymmenestä pelistä hedelmäkoriin on poimittu kuusi voittoa. Tämä on enemmän kuin koutsi uskalsi toivoa.

– Yläkanttiin on mennyt, jos ottaa huomioon alkutilanteen. Ollaan toisena nyt sarjassa. Heikkoja pelejäkin mahtui väliin, mutta oli siellä todella hyviäkin matseja, Ropponen muisteli.

Hän otti esille toistaiseksi kirkkaimpana helmenä vierasvoiton PaRasta. Tappioputki katkesi silloin komeasti.

Jos muutoksia ei enää tule, runkosarja päättyy maaliskuun 5. päivä. UJK on raivannut niin hyvän tilanteen itselleen, että kahden viimeisen joukkoon jääminen edellyttäisi käytännössä kaikkien kahdeksan pelin häviämistä. Tämä tilastoseikka nostettiin esille, koska petolinnun tavoite ennen kautta oli välttää joutumista kahden viimeisen joukkoon.

Juha Laine