Koulujen iltapäivätoiminta käynnistyy, nuorisotilat käyttöön, kaupungin liikuntatilat yhä kiinni

0
Kaupungin etsivät nuorisotyöntekijät työskentelevät normaalisti, mutta koronakäytännöt huomioiden.

Uudenkaupungin kaupunki päivitti tiistaina koronapandemiaan liittyviä toimenpiteitä. Koulujen iltapäivätoimintaa voidaan jatkaa ja nuorisotilat otetaan käyttöön ajanvarausperiaatteella. Kuntosalit pidetään suljettuna aluehallintoviraston uusiin, torstaina julkaistaviin, linjauksiin asti.

Kaupungin koronakoordinaatioryhmä päätyi tiistaina siihen, että koulujen iltapäiväkerhoja voidaan sittenkin järjestää. Myös Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä totesi samana päivänä, että lasten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa terveysturvalliset käytännöt huomioiden. Vierailijoiden asioiminen koulujen ulko- ja sisätiloissa koulupäivän aikana on edelleen kielletty.

Turun hallinto-oikeus on keskeyttänyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston asettaman liikuntatilojen sulkumääräyksen. Uudenkaupungin kaupunki pitää omistamansa kuntosalit suljettuna keskeytyksestä huolimatta. Kunnilla on oikeus päättää omista tiloistaan.

– Lounais-Suomen aluehallintovirasto käsittelee asiaa uudelleen torstaina. Hallinto-oikeuden keskeytys on väliaikainen ja olemme päättäneet odottaa torstain linjauksia asian tiimoilta, Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kommentoi.

Nuorisotilat avasivat ovensa keskiviikkona. Nuorisotiloihin saa kokoontua ajanvarausperiaatteella korkeintaan 10 hengen ryhmissä. Ajanvaraus tehdään nuorisopalveluiden verkkosivujen kautta.