Merja Koski Pyhärannan vs. kunnanjohtajaksi

0
Merja Koski (sd.)

Uudenkaupungin valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Merja Koski (sd.) on valittu Pyhärannan vs. kunnanjohtajaksi. Kunnanhallitus teki ratkaisun tänä iltana. Koski tulee nykyisen vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön tilalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto antoi joulun alla huomautuksen Pyhärannan kunnalle sosiaalitoimen laiminlyönneistä vuosina 2017–2021. Avin mukaan Pyhärannan kunnanhallitus ja vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiö ovat vaarantaneet asiakasturvallisuuden vakavalla tavalla laiminlyödessään kuntalaisten sosiaalihuollon järjestämiseen liittyviä tehtäviä. Päätöksen mukaan siitä ilmoitetaan myös poliisille mahdollisten virkarikosten selvittämiseksi. Pyhärannan kunnanhallitus pidättti Hiitiön virastaan viime perjantaina. Merja Kosken tehtävä alkaa tästä illasta alkaen.

Kokouksessa Sinikka Pirttinokka (kok.) esitti, että kunnanhallitus valitsee vt. talous- ja hallintojohtaja Aino-Liisa Jalosen väliaikaiseksi kunnanjohtajaksi, mutta esitys raukesi kannattamattomana.

Hiitiö aloitti Pyhärannan vt. kunnanjohtajana vuonna 2018. Kunnanjohtajan virkaa haki Hiitiön kanssa yhtä aikaa myös Merja Koski.

Samassa kokouksessa Pyhärannan kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että tämä perustaisi väliaikaisen valiokunnan valmistelemaan vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön irtisanomista. Sinikka Pirttinokka (kok.) esitti Janne Lehtisen (ps.) kannattamana, ettei menettelyä käynnistetä. Pirttinokan esitys kaatui äänin 5-2.