Miten käy uusikaupunkilaisten ehdokkaiden? Seuraa tulosiltaa Uudenkaupungin Sanomien verkkosivuilta

0

Uudenkaupungin Sanomat tarjoaa lukijoilleen aluevaalien tulospalvelun verkossa sunnuntai-iltana. Palvelu kertoo tällä sivulla sunnuntaina kello 20, miltä uusi hyvinvointialueen aluevaltuusto näyttää heti ennakkoäänten jakauman tultua julki. Sivustolla seurataan laskennan edistymistä ja kerrotaan lopullisen tulos.

Tulospalvelusta voit katsoa myös, pääsevätkö uusikaupunkilaiset ehdokkaat läpi ja miten esimerkiksi Uudessakaupungissa äänestettiin.

Varsinais-Suomen tulosten lisäksi palvelusta löytyvät tiedot koko Suomesta ja muista hyvinvointialueista.

Aluevaaleissa valitaan Varsinais-Suomeen ensimmäinen aluevaltuusto, joka vastaa koko maakunnan sosiaali-, terveys ja pelastuspalveluista. Sunnuntaina selviää, ketkä ovat ne 79 valtuutettua, jotka päättävät Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asioista.

Aluevaltuuston työ alkaa tämän vuoden maaliskuussa. Varsinais-Suomen uusi hyvinvointialue aloittaa ensi vuoden alussa.