Ravintolat kiinni jo kello 18

0
Ravintolat, kahvilat ja pikaruokapaikat sulkevat ovensa kello 18.

Valtioneuvosto päätti tiistaina, että koronaepidemian takia jatkossa kaikki ravintolat tulee sulkea kello 18. Lisäksi koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun. Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tuli voimaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja se on voimassa kuun loppuun asti. Koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona rajoituksille 31. tammikuuta asti.

Rajoitukset otetaan käyttöön kaikilla leviämisalueilla, siis myös Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Anniskelu päättyy ravintoloissa kello 17 ja ravintola saa olla auki kello 05–18. Rajoitus koskee myös kahviloita ja pikaruokaloita. Ravintoloissa saa olla käytössä vain osa asiakaspaikoista.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä. Asetusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.