Sähköistetyn junaradan liikenne myöhässä – Liikennöinti alkaa viimeistään helmikuun puolivälissä

0
Toistaiseksi Uudenkaupungin radalla kulkee vielä diesel-vetoiset veturit. Helmikuun puoliväliin mennessä asiaan tulee muutos.

Uudenkaupungin radan sähköistyshanke on liikennöinnin aloittamista vaille valmis. Sähköistystyöt valmistuivat lokakuussa ja aiempien tietojen mukaan radan käyttöönoton piti tapahtua joulukuun aikana. Uudenkaupungin Sanomien saamien tietojen mukaan sähköistetty liikenne alkaakin vasta helmikuun puolivälissä.

Viime vuoden lokakuussa radalla tehtiin käyttöönottotestejä ja koeajoa sähköveturin vetämällä junalla. Ne sujuivat Väyläviraston mukaan hyvin.

Liikenne alkaa kuitenkin radalla vasta sitten, kun Liikenne- ja viestintävirasto Traficom antaa käyttöönottoluvan radan sähköistykselle.

– Sähköistykselle ei ole vielä saatu Traficomilta käyttöönottolupaa. Emme ole saaneet tilapäistä, emmekä lopullista lupaa, koska Traficomin päässä on niin kova kiire, Väyläviraston projektipäällikkö Harri Sakki kertoo.

Sakki toivoo, että sähköistyksen lupa tulisi ihan viimeistään helmikuun puoleen väliin mennessä, toki mieluummin jo tätä ennen.

– Rata on täysin käyttökunnossa, mutta toistaiseksi kuljetukset on hoidettava diesel-veturilla. Rataa operoi VR ja heillä oli kyllä täydet valmiudet sähkövetokalustolla liikennöinnin aloittamiseen jo viime vuoden puolella, Sakki lisää.