Seurantaryhmä valvomaan kouluruoan tasoa

0
Kouluruuasta on keskusteltu Uudessakaupungissa koko syksyn ajan. (kuvituskuva)

Kaupungissa on viime syksystä alkaen puhuttu kouluruoan laadusta sekä siitä, että oppilaat ovat nälkäisiä koulupäivän jälkeen. SDP.n valtuustoryhmän tietojen mukaan ruoan taso on laskenut huomattavasti sekä kouluissa että vanhuspalveluiden yksiköissä. Myös nuorisovaltuusto on ilmaissut huolensa kouluruoan tilasta.

SDP:n valtuustoryhmä teki viime lokakuussa valtuustoaloitteen, jossa he esittivät, että kaupunginhallitus nimeäisi seurantaryhmän, joka tehtävänä on ruoan laatukriteerien toteutumisen seuraaminen, todellisten kustannusten selvittäminen ja tarvittaessa parannustoimenpiteiden esittäminen.

Aloitetta käsiteltiin tämän viikon tiistaina kokoontuneessa kaupungin teknisessä lautakunnassa. Se käsitteli ruokapalveluiden, opetus- ja kasvatuspalveluiden, sosiaalipalveluiden ja hyvinvointipalveluiden edustajien selvitystä Kaarea Oy:n valmistamista aterioista. Mukaan kutsuttiin myös kaupungin ravitsemusterapeutti. Selvityksessä listattiin Kaarena toiminnan haasteet kaupungin ateriapalveluiden tuottajana ja kiireellisimmät tarvittavat muutokset, jotta ateriapalvelut saataisiin asialliselle tasolle kaikille ateriapalveluiden asiakkaille.

Tekninen lautakunta päätti esittää seurantaryhmän perustamista kaupunginhallitukselle. Seurantaryhmän tehtävä on valvoa Kaarea Oy:n toimintoja siten, kuin valtuustoaloitteessa esitettiin.

Kaupunki päätti viime vuonna, että se sopii Kaarea Oy:n kanssa lounaan, päivällisen sekä aterian lisukkeiden tuottamisesta. Syynä tähän oli Viikaisten ja Pohitullin koulujen yhteydessä olevan keskuskeittiön purku. Nyt toiminta on väistötilaparakissa Pohitullin koulun lähellä. Kaarean kanssa sovittujen ateriapalveluiden arvioitu kokonaishinta kolmen vuoden ajalta on 3,15 miljoonaa euroa.