Susanna Pihlajan Karnevaalituuli-video tuo häivähdyksen mystiikkaa Ykskoivuun

0
Susanna Pihlajan Karnevaalituuli-kappaleesta on tehty musiikkivideo, joka on nyt katsottavissa Youtubessa. Kuva: Silja Pietilä

Uusikaupunkilainen taiteilija ja muusikko Susanna Pihlaja julkaisi viime kesänä Se sama tyttö -nimisen esikoislevynsä. Nyt levyn Karnevaalituuli-kappaleesta on julkaistu musiikkivideo.

– Kirjoitin kappaletta yli vuosi sitten ja herkuttelin musiikkivideoon sopivilla mielikuvilla. Päätin jo ennen biisin valmistumista, että tästä tehdään musiikkivideo, Pihlaja kertoo.

Susannan perhe eli Kalle ja Mimosa Klotz ovat mukana videon tarinassa. Perhe kuvasi videota viime syksynä useamman päivän Uudenkaupungin teatteristakin tutun Meri-Tuulikki ”Mersu” Salosen kanssa.

– Minulla oli hyvin rönsyileviä ajatuksia videon käsikirjoituksesta ja saimme ne lopulta Mersun kanssa tiivistettyä. Video kuvattiin viiden päivänä aikana ja suurimmaksi osaksi Ykskoivussa. Yksi kohtaus on kuvattu Itäpuistossa, Pihlaja kuvailee.

Syksyisten kuvausten aikana sää aiheutti työryhmälle hieman haasteita, mutta lopulta aurinko paistoi juuri niissä kohtauksissa, missä pitikin. Musiikkivideon visuaalisessa maailmassa on näyttävä värimaailma. Tyyliä on haettu höyhenillä, sirkusrekvisiitalla, suurilla ja näyttävillä hameilla ja kampauksilla sekä esimerkiksi tarot-korteilla.

– Olen täysin heikkona sirkus-, mustalais- ja ennustajahenkiseen romantiikkaan. Laulun Karnevaalituuli-nimi nousi jostakin alitajunnasta, mutta tajusin myöhemmin, että olin napannut sen lainasanaksi rakastamastani Suklaapuoti-kirjasta ja -elokuvasta, Pihlaja paljastaa.

Meri-Tuulikki Salonen on leikannut videon, Karnevaalituuli-kappaleen on säveltänyt ja sovittanut Kalle Klotz ja sanoittanut Susanna Pihlaja. Torstaina julkaistu video löytyy Kalle Klotzin ja Susanna Pihlajan yhteiseltä Youtube-kanavalta.