Susanna Tapani hamuaa pronssia kirkkaampaa mitalia

0
Susanna Tapanin katse on jo kohti Pekingiä.

Laitilan lahja suomalaiselle jääurheilulle ja Jyskeen kasvatti Susanna Tapani on mitä suurimmalla todennäköisyydellä mukana Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueessa, joka lähtee pelaamaan Pekingin olympialaisiin helmikuussa.

Virallisesti joukkue julkistetaan yhdessä miesten maajoukkueeen kanssa torstaina 20. tammikuuta kello 19. Iso ihme olisi, jos ei laitilalaisen nimeä listalta löytyisi.

Valintojen jälkeen joukkue kokoontuu lyhyelle lerille Vierumäelle ja jatkaa siitä sitten kuplaolosuhteisiin Pekingiin. Naisten osalta olympiaturnaus alkaa 3. helmikuuta.

Susanna Tapanilla on kokemusta jo kaksista olympialaisista. Hän oli mukana 2014 ja 2018. Millä miettein hän nyt miettii reissua Kiinaan? Onko maailman pandemiatilanne mietityttänyt?

– Kyllähän sitä koko ajan miettii. Kaikki on mahdollista. Varsinkin kun nuo U20-kisatkin keskeytettiin, Tapani toteaa.

– Mutta Kiina on kyllä vakuutellut, että kisat pidetään varmasti. Siellä on todella tarkat rajoitukset ja ollaan kuplassa. Ehkä tämä aika ennen kisoja täällä Suomessa on isompi uhka, jatkaa Tapani.

Susanna Tapani on treenannut suositusten mukaan vain yhden joukkueen kanssa sekä yksinään. Hän on pelannut SM-sarjan ringetteä Raision RNK Flyersin joukkueessa.

– Kontakteja on vältetty. Lätkää treenaan yksin.

Suomi on saavuttanut naisten jääkiekossa kaikkiaan kolme olympiapronssia. Minkälaiset odotukset on nyt?

– Pronssi on tosiaan jo saavutettu. Lähdetään nyt sitä kirkastamaan. MM-kotikisoissakin pääsimme finaaliin. Sieltäkin jäi varmasti nälkää, Tapani vastaa.

– Turnauksissa voi käydä miten vain. Meillä on kyllä hyvä joukkue ja kaikki on mahdollista. Olisi se siistiä päästä olympiafinaaliin!

Kisojen jälkeen Susannaa odottaa kiinalaisomisteinen joukkue KRS Vanke Rays, joka pelaa Venäjän sarjassa.

– Vielä ei ole tarkkoja päivämääriä tullut, milloin sinne on määrä palata. Mutta aika pian varmaan kisojen jälkeen siellä taas sarjaa aloitellaan, Tapani sanoo.

Jääkiekon MM-kisat ovat tulollaan nekin joskus loppukesästä. Niihin ”Suski” ei vielä ajatuksia uhraa, mutta toisen lajin eli ringeten MM-kisat ovat kalenterissa marraskuun kohdalla.

– Sinne ehkä voidaan kohdistaa katseita olympialaisten jälkeen.

Ari Anteroinen