U12-nuorten loppiaisturnauksessa koronarajoitukset latistivat tunnelmaa

0
Oliver Ågren tuulettaa, taustalla ParSportin maalivahti kaivaa kiekkoa verkosta.

Jäähallissa pelattiin loppiaisena jääkiekkoa aamusta iltaan, kun U12-ikäiset ratkoivat paremmuuttaan UJK:n omassa turnauksessa. Koronarajoitusten vuoksi moni asia piti hoitaa eri tavalla kuin normaalisti, ikävintä oli tietenkin se, että vanhemmat eivät päässeet seuraamaan otteluja.

– Koko turnauksen järjestäminen oli vaakalaudalla vielä viikkoa ennen tapahtumaa, mutta onneksi sitä ei jouduttu peruuttamaan. Ilman yleisöä pelaaminen on ikävää, mutta pääasia, että päästiin pelaamaan ja ainakin nuoret olivat erittäin tyytyväisiä, kertoo turnauksen johtaja Taija Saari UJK:sta.

Vastaavanlaisia turnauksia järjestetään eri puolilla harvakseltaan, Uudessakaupugissa edellisestä on aikaa. Turnaus vaatii selvästi enemmän järjestelyjä kuin tavallinen sarjaottelu, mutta antaa erilaisia kokemuksia.

– Yleensä sarjoissa pelataan vuodesta toiseen samoja joukkueita vastaan, mutta turnauksiin tulee joukkueita kauempaakin. Nyt mukana on esimerkiksi Kiekko-Vantaa. Vastaavasti UJK:n kumpikin U12-joukkue kävi syksyllä yhdessä turnauksessa kauempana hakemassa uusia vastustajia.

Turnauksen alkuperäinen kaavio laadittiin kahdeksan joukkueen mukaan, jolloin olisi pelattu ensin kaksi lohkoa. Ilmoittautuneita tuli lopulta seitsemän, jolloin päädyttiin yksinkertaiseen sarjaan.

– Pelejä tulee joka joukkueelle kuusi, joten varmaan illalla on väsyneitä pelaajia. Peliaika on 25 minuuttia juoksevaa aikaa, vain maalin ajaksi kello pysäytetään.

Aikataulu on tiukka, pelit alkavat puolen tunnin välein ja aina kahden pelin jälkeen on varattu kymmenen minuuttia kentän kunnostukseen. Verryttelyt pitääkin tehdä kentän ulkopuolella, sillä jäällä ei pelien välille jää aikaa.

UJK:n kahvio oli toiminnassa turnauksen ajan ja siellä tarjoiltiin myös joukkueille ruokaa, sekin tarkan aikataulun mukaan.

– Tunnelman lisäksi yleisön puute näkyy buffetin tuotossa ja olisimme normaalioloissa myös järjestäneet arpajaisia ja muuta oheistekemistä. Onnistuimme kuitenkin nopealla aikataululla järjestämään pelien striimauksen, jotta jokainen vanhempi ja ukki ja mummi pääsivät edes sillä tavalla seuraamaan pelejä.

UJK:n U12-ikäluokka on jaettu kahteen joukkueeseen.

Turnauspäivänä pelaajien vanhemmat olivat aktiivisesti mukana järjestelyissä, muuten hommasta ei olisi tullut mitään.

UJK:n joukkueista UJK White -nimellä pelannut voitti kuudesta pelistään kolme ja pelasi yhden tasan. Tappiot tulivat Lukolle ja Kiekko Vantaalle, mutta turnauksen kakkosen, ParSportin UJK voitti.

Pelkällä UJK-nimellä pelannut toinen joukkue voitti kaksi ottelua, pelasi yhden tasan ja hävisi kolme.

Joukkue venyi Lukkoa vastaan tasapeliin, mutta hävisi Vantaalle ja ParSportille sekä aamun avauskamppailussa UJK Whitelle.

Turnauksen pistepörssissä UJK:n Oliver Ågren oli kolmas tehtyään kuudessa pelissä yhdeksän maalia ja annettuaan kaksi maalisyöttöä. UJK:n Ilari Laihi onnistui maalin teossa viisi kertaa ja hänelle myös kaksi maalisyöttöä, Jasper Hjerppe teki kaksi ja syötti neljä.

UJK Whiten tehot jakautuivat tasaisemmin, kolme tehopistettä keräsivät Konsta Vång , Viljami Kangas , Eemeli Palmroos , Nestori Nieminen ja Veera Rostedt .

UJK-joukkueen tsemppariksi valittiin maalivahti Osku Salovaara , UJK White -joukkueen Konsta Vång.

Jussi Arola